Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

6 съвета на зъболекаря, които не бива да пренебрегвате

6 съвета на зъболекаря, които не бива да пренебрегвате

"Усмивката е най-прекият път между двама души"!

"Усмивката е най-прекият път между двама души" е казал американският журналист Джим Мейсън. Вярваме му! Това е универсалният аксесоар, който ни прави по-красиви, по-уверени, по-обаятелни, троши ледовете помежду ни и ни помага да се сближаваме. За това е и важно да се грижим за нея. Днес сме Ви подготвили 6 ценни съвета, които Вашият стоматолог вероятно Ви е дал, и които е важно да спазваме, за да бъдат зъбите ни здрави, а усмивката - блестяща.

1. Не мийте зъбите си веднага след хранене!
Изчакайте поне 30-40 минути, преди да хванете четката за зъби, тъй като храната обикновено прави емайла по-мек и крехък. Четкането веднага след хранене може да доведе до увреждане на зъбите Ви.

2. Забравете за бавното сърбане на кафето!
Налейте си малка чаша и го изпийте бързо. Кафето, особено ако е подправено със захар, уврежда покритието на зъбите, затова е добре да го пиете по-бързо, за да минимализирате времето, в което зъбите Ви са изложени на вредното му влияние.

3. Не хрупайте леда!
Ледената напитка може да е прекрасно допълнение към летните Ви преживявания, но забравете хрупането на ледените кубчета. Това уврежда емайла на зъбите Ви и може да доведе до сериозни проблеми.

4. Избягвайте резките температурни промени, когато консумирате храни и напитки.
Изкушаващо е да охладите опарения от храната или кафето език с ледена напитка, но приемът на продукти с рязко различаващи се температури води до увреждане на зъбите.

5. Задължително посетете стоматолог, ако планирате да забременеете.
Вслушайте се в съветите на специалистите. Зъбите често крият инфекции, които могат да се отразят на жената в този период от живота й - да намалят плодовитостта, или пък да се отразят на плода.

6. За да научите детето да си мие старателно зъбите, най-добре придружете процеса с любима песен. То трябва да търка в ритъм зъбите си от всички страни, в рамките на 2-3 минути от въпросното произведение.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега