Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

7 години затвор за бургазлията, запалил строителни машини

7 години затвор за бургазлията, запалил строителни машини

Подсъдимият дължи и обезщетения на фирмата изпълнител на ремонта на бул. "Стефан Стамболов" и на "Бургасбус".

Бургаският окръжен съд постанови общо най-тежко наказание от 7 години „Лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване на наказанието на бургазлията, обвинен за умишления палеж на строителна техника от ремонта на бул. “Захари Стоянов” в района на ж.к. “Меден рудник".

Съдът призна подсъдимия за виновен в това, че на 09-и май 2019 г., около 05:10 часа, в гр. Бургас, ж.к. „Меден Рудник”, запалил 3 машини тип „валяк“ на значителна стойност, собственост на „Джи Пи Груп“ АД, като е имало опасност пожарът да се разпростре и се е разпрострял и върху други машина и съоръжение със значителна стойност, а именно машина тип „Асфалтополагач” и контактна мрежа на тролейбусния транспорт на стойност 18 443,20 лв., собственост на „Бургасбус” ЕООД и от палежа са последвали значителни вреди в общ размер 156 145, 89 лв., като за търговското дружество „Джи Пи Груп“ АД, те са в размер на 137 702,69 лв., а за дружеството „Бургасбус” ЕООД, са в размер на 18 443,20.

Съдебната инстанция призна бургазлията за виновен и в това, че на същата дата и място, в условията на реална съвкупност с гореописаното престъпление, при управление на лек автомобил марка „Рено“, си послужил с два броя регистрационни табели, издадени за друго моторно превозно средство - товарен автомобил, собственост на „Бургас Такси” ЕООД.

Държавното обвинение поиска от съда общо наказание за двете деяния в размер на 8 години „Лишаване от свобода“. Защитата не се съгласи и пледира за наказание от 2 години „Лишаване от свобода“, като представи като доводи здравословното състояние на подсъдимия и на неговото дете. Делото бе гледано по реда на съкратеното съдебно следствие. При постановяването на своята присъда съдът се ползва от събраните доказателства в досъдебното производство.

Съдът прие за съвместно разглеждане в наказателното производство предявените граждански искове от пострадалите дружества „Джи Пи Груп“ АД и „Бургасбус” ЕООД. Дружеството „Джи Пи Груп“ претендира като обезщетение за причинени от описаните в обвинителния акт деяния граждански иск в размер на 137 702,69 лв. „Бургасбус” претендира за обезщетение в размер на 18 443,20 лв. Окръжен съд – Бургас осъди подсъдимия да заплати на пострадалите дружества предявените граждански искове за причинени имуществени вреди.

Съдебната инстанция потвърди и взетата мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо подсъдимия.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана пред въззивна инстанция в 15-дневен срок.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега