Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

7 години затвор за тийнейджър, наръгал 90 пъти 12-годишно момче

7 години затвор за тийнейджър, наръгал 90 пъти 12-годишно момче

Състав на Софийски градски съд призна за виновен непълнолетния Борислав Богданов за убийството на 12-годишния Цветан Цанов. Богданов бе осъден на 7 години и 4 месеца лишаване от свобода. Максималната присъда за непълнолетни е 8 години.

Състав на Софийски градски съд призна за виновен непълнолетния Борислав Богданов за убийството на 12-годишния Цветан Цанов. Богданов бе осъден на 7 години и 4 месеца лишаване от свобода. Максималната присъда за непълнолетни е 8 години.  

Припомняме, че трагедията стана на 23 август 2011 г., когато подсъдимият Борислав и жертвата Цветан се скарали заради стрък марихуана и 50 лв. дълг. След разпрата 12-годишното момче е наръгано с нож 90 пъти. На 20 септември 2012 г. Борислав Богданов бе пуснат от следствения арест, защото е непълнолетен и вече е изтекъл законовият срок от една година, в която обвиняем може да бъде държан зад решетките, без да е започнал съдебен процес срещу него.    

На 20 септември 2012 г. 17-годишният Борислав Богданов бе пуснат от следствения арест, защото е непълнолетен и вече е изтекъл законовият срок от една година, в която обвиняем може да бъде държан зад решетките, без да е стартирал съдебен процес срещу него. След убийството на Цветан семейството му създаде фондация на негово име. Преди месец те изпратиха отворено писмо до 21 институции,  за да предупредят, че Борислав е на свобода и че те са притеснени за другите си две деца. След старта на делото подсъдимият младеж призна вината си.

Делото започна и приключи само за ден, тъй като се разгледа по съкратената процедура. Така максималното наказание от 12 години затвор беше намалено с 1/3.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега