Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

70% от площта на Северния плаж в Бургас става свободна зона

Много безплатни новости за туристите това лято
70% от площта на Северния плаж в Бургас става свободна зона

Това лято 70% от площта на Северния плаж в Бургас ще е свободна зона, безплатна за ползване от всички плажуващи. Това обявиха на пресконференция днес от фирмата концесионер “Бургас бийч”.

Това лято 70% от площта на Северния плаж в Бургас ще е свободна зона, безплатна за ползване от всички плажуващи. Това обявиха на пресконференция днес от фирмата концесионер “Бургас бийч”. Освен свободната зона, за този сезон е предвидено и разширяване на стопанисващата територия. Фирмата е изявила желание пред Областна управа да обедини Северния плаж с една част, около 200-метрова, от Евиния.    

Новостите около северната ивица този сезон ще бъдат много. Предвижда се изграждане на обща канализация на плажа, в която да бъдат свързани всички заведения  по ивицата, както и санитарните възли. Ще има нови и модерни съблекални, душове и мивки, а тоалетните ще са от ново поколение - с климатик и течаща вода.  

За спортуващите ще бъдат осигурени 3 волейболни игрища и 1 футболно, като на тях са предвидени да се изиграят 6 турнира този сезон - 2 футболни, 2 волейболни и 2 по футволей. За малчуганите са предвидени 3 къта за игра, които ще са безплатни за ползване, както и атракцион върху плаваща платформа в морето. И този сезон плажуващите ще ползват безплатен интернет, обещаха от "Бургас бийч".  

За хората с увреждания ще бъде закупен специализиран плаващ стол, за да се създаде комфорт и безопасност при влизане в морето. Услугата е безплатна за ползване и е единствената подобна екстра по родното Черноморие. Преди влизането във водата хората с увреждания ще трябва да минат първоначален преглед при медицинските лица, обслужващи плажа, за да се гарантира тяхната безопасност. В морето те ще бъдат придружавани от асистент и спасител.  

За безопасността на северната ивица и тази година ще функционира 24-часово видеонаблюдение. Освен това е осигурена и жива охрана от частна фирма, която ще следи за вандалски прояви и кражби. 37 пък ще бъдат спасителите на постове, като освен тях ще има екипи с лодка и джетове, които се наблюдават къпещите се в морето след шамандурите.

Цената за използването на шезлонг и чадър в платената зона ще бъде между 1 и 3 лева. Новост за летовниците това лято ще са и информационните табла, които ще дават сведения за качеството на водата. 

От фирмата-концесионер обявиха още, че на 10 април започва разстилането на временните пясъчни диги, които бяха издигнати през зимните месеци на Северния плаж. "Бурните вълни през зимата постепенно “изяждат” бреговата ивица и отнемат пясъка. Ако не се изградили нови защитни диги, имало реална опасност само след няколко години Бургас да остане без нито една педя плажна ивица. Пясъкът се избутва от брега към сушата, като това е метод за хигиенизация и подобряване качеството на пясъчната ивица", поясни концесионерът Атанас Атанасов.

"Всички подобрения, които правим са с цел да създадем възможно най-добрите условия за туристите и жителите на Бургас”, коментира още Атанасов. По думите му през месец май се очаква плажът да бъде отличен с най-високото световно  екоотличие “Син флаг”.  Сред най-важните условия за получаване на “Син флаг” са чистотата на водата и пясъка, високото качество на обслужване на туристите, екологична ангажираност, безопасност и не на последно място отлична информираност за дейностите на плажа.    

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега