Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

781 полицаи ще бъдат командировани в Бургаско за лятото

781 полицаи ще бъдат командировани в Бургаско за лятото

Министър Младенов коментира, че се работи по непрекъснати технически и експертни мерки.

781 полицаи ще бъдат командировани в Бургаски регион през лятото. Прехвърлянето им по Южното Черноморие е една от мерките за подсилване на охраната във връзка с летния туристически сезон. Това обясни вътрешният министър Младен Маринов, в отговор на депутатски въпрос по време на днешния парламентарен контрол.

Тази година се очакват служители от Румъния, Чешката Република, Република Полша и Федерална Република Германия. Работният език при осъществяване на дейностите е български и английски. След анализ на средата за сигурност от ОДМВР Бургас, Варна и Добрич  това лято ще бъдат командировани и държавни служители в курортните комплекси – общо 947. 781 от тях ще са за ОДМВР Бургас, 126 за ОДМВР - Варна и 40 за ОДМВР - Добрич.

„Сезонът вече е започнал, но неговата активност ще се прояви от втората половина на май. Стотици хиляди туристи всяко лято избират родното Черноморие, хиляди българи работят там. Тази тенденция е следена и от криминалния контингент. Гражданите трябва да бъдат информирани какви мерки се взимат за безопасността им и въпросът ни в рамките на парламентарния контрол е част от информационната кампания на МВР. Мерките за пътната безопасност от МВР, са важни, както и тези за работата на обменните бюра. Колкото повече механизми има, толкова по-голям е шансът по пътищата към курортите и в самите тях да е спокойно. Измамите в чейнджбюрата останаха в предните сезони и това не е най-често извършваното престъпление“, отбеляза Саватева.

"Местата по българското Черноморие са едни от най-рискови от гледна точка на евентуални терористични атаки. Какви са превантивните и постоянни мерки в тази посока от МВР? Трябва да не губим бдителност по темата”, допълни бургаският депутат от ГЕРБ.

Министър Младенов коментира, че се работи по непрекъснати технически и експертни мерки. Спрямо рисковите места – летища, автогари, големи хотели с туристи от определени дестинации, има засилено полицейско присъствие за сезон 2019. Командироват се и служители на СОБТ (Специализирания отряд за борба с тероризма), които са на разположение за реакция при съответна криза.

Очаква се скоро те да получат и допълнително оборудване за работа на терен за този сезон. След разговори с операторите на летищата в Бургас и Варна са командировани и  служители на „Жандармерия“.

По думите на министър Маринов Летен сезон 2018 е бил успешен, без тежки инциденти и с по-малък брой престъпления спрямо личността и собствеността на чуждестранните туристи в сравнение с миналогодишния (2017).

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега