Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

8 сутрешни храни и напитки за следпразничния период

8 сутрешни храни и напитки за следпразничния период

Първият и последният месец от годината са изпълнени с какви ли не поводи за богати трапези и празнични наздравици - Коледа, Нова година, имени дни... Повечето от хората смятат за напълно нормално качването на килограмите в началото на зимата, докато не стане време да се освободят от тежестта в стомаха.

Първият и последният месец от годината са изпълнени с какви ли не поводи за богати трапези и празнични наздравици - Коледа, Нова година, имени дни... Повечето от хората смятат за напълно нормално качването на килограмите в началото на зимата, докато не стане време да се освободят от тежестта в стомаха.

Дори да не заложите на прочистващ организма режим, има няколко лесни трика, които да Ви помогнат в следпразничната борба с мазнините и тежестта в стомаха. Тези храни и напитки са подходящи и за сутринта след парти, както и за целия период на следпразничен детокс, а дори и за цялата година.

На първо място, заменете кафето със зелен чай. Той съдържа същото количество антиоксиданти, но не причинява повишаване на кръвното и така ще избегнете главоболията след тежка вечер. Сред ползите на зеления чай е и балансирането на кръвната захар и повишаването на имунитета.

Осигурете си и повече хидратация, но заложете на чистата вода, вместо на соковете и другите подсладени напитки. Увеличете нормалния дневен прием, за да помогнете на тялото си да се освободи от токсините, да се освободи от газовете, които издуват корема. Добрата хидратация помага и за храносмилането.

Другата полезна напитка е ментовия чай с джинджифил. Той помага на храносмилането и облекчава подуването. Освен това ментата и джинджифилът имат антисептично и болкоуспокояващо действие. Ароматният чай не съдържа кофеин, но освежава, а  помага и в горенето на мазнините.

Дори да сте попрекалили с храната и/или алкохола предната вечер, закуската е от особено значение. Много хора се лишават от нея в следпразничния период в опитите си да се преборят с качените килограми. Вместо това, заложете на полезен вариант. Един от най-важните ефекти на сутрешното хранене е, че дават тласък на метаболизма Ви, което прави закуската наистина най-важното хранене за деня.

Ако не сте особено гладни, пригответе си чаша кисело мляко с плодове. Бактериите в йогурта помагат на храносмилането и намалят вредните ефекти от изобилието от разнообразни храни и напитки по празниците. Пресните плодове засищат и в комбинация с млякото даряват с усещане за свежест. Заложете на боровинки, къпини или други плодове от това семейство.

Бананът също е приятел на стомаха. Този плод осигурява необходимия за правилния баланс калий, намалява кръвното, намалява подуването и вредите от солените снаксове и чипсове, с които се черпим по празниците. Освен това наистина засища.

Необходимите фибри, които успокояват стомаха и регулират обмяната на веществата, можете да си набавите чрез овесените ядки и пълнозърнестите храни. Заложете на тях за здравословен, но диетичен старт на деня. Подправете ги с ябълка или круша, но стойте далеч от захарта и подсладителите.

Ако сте по-гладни, пригответе си омлет със зеленчуци. Но без кашкавал, сирене или шунка, за да запазите лекотата на закуската си. Протеините и аминокиселините разграждат алкохолните токсини. Добавете богати на фибри зеленчуци, за да намалите подуването.

Чаша кафяв ориз с плодове и подправки също може да направи чудеса. Кафявият ориз е богат на фибри, селен, намалява холестерола и има антиоксидантни свойства. Освен това има достатъчна хранителна стойност за енергичен старт на деня. Добавете резенчета ябълка или грозде, подправете с канела и карамфил.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега