Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

850 души укрили доход от 200 млн. лева

850 души укрили доход от 200 млн. лева

850 физически лица, които са били ревизирани в периода от януари до юни тази година са укрили 20 млн. лв. данък върху доходите, сочат данни на Национална агенция за приходите. На всички тях са издадени ревизионни актове. Ако сумите по тях не бъдат платени в доброволния двуседмичен срок, те ще бъдат събирани принудително, допълват от приходното ведомство.

850 физически лица,които са били ревизирани в периода от януари до юни тази година са укрили 20 млн. лв. данък върху доходите, сочат данни наНационална агенция за приходите. На всички тях са издадени ревизионни актове.Ако сумите по тях не бъдат платени в доброволния двуседмичен срок, те ще бъдатсъбирани принудително, допълват от приходното ведомство.

Над 80% от всичкиревизии на физически лица се извършват, за да се установи съответствието междуимущество и доходи. Най-често срещани са случаите, в които имуществото (имоти,автомобили, лични вещи), които един човек притежава са на много по-високастойност, отколкото официално обявените му доходи.

В този случай ревизоритеоценяват стойността на имуществото, съпоставят я с приходите и върху разликатаналагат дължимия данък с лихвите за последните 5 години. Общият размер наустановените задължения за данък върху доходите на физическите лица за шесттемесеца на 2014 г. е 33 млн. лв.При ревизиитеданъчните използват информация не само за апартаменти, къщи и автомобили, коитосе регистрират пред различни държавни органи, но и за индивидуални покупки нависока стойност като яхти, битова техника, скъпи бижута и др.

Всякарегистрирана по ДДС фирма в България подава в НАП месечно информация закупувачите си, включително техните имена и ЕГН. По този начин компютърнатасистема често засича случаи, в които месечните вноски по лизинг и ипотеченкредит, например, са на стойност в пъти по-висока от официалния доход насъпрузите в едно домакинство.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега