Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

87 са спрените разходомери по бензиностанциите в края на проверката

87 са спрените разходомери по бензиностанциите в края на проверката

10 862 са проверените разходомери по бензиностанциите в страната в последния ден от поставения от премиера Бойко Борисов срок, съобщават от Министерство на икономиката. Затворени са 87 разходомера, за които са констатирани отклонения над нормата между отчитаното на колонките и реално зареденото гориво или е компрометирана целостта на пломбата.

10 862 са проверените разходомери по бензиностанциите в страната в последния ден от поставения от премиера Бойко Борисов срок, съобщават от Министерство на икономиката. По нареждане на министър Божидар Лукарски целият наличен ресурс на Български институт по метрология /БИМ/ беше мобилизиран и за 3 дни експертите успяха да изпълнят възложените инспекции. Затворени са 87 разходомера, за които са констатирани отклонения над нормата между отчитаното на колонките и реално зареденото гориво или е компрометирана целостта на пломбата.

В началото на седмицата ще бъдат проверени още 138 разходомера, за които има предварително подадени по надлежния ред заявки и изготвен редовен график за проверка. С това ще бъдат инспектирани всички налични по бензиностанциите в страната и подлежащи на контрол разходомери.

Проверени са 741 обекта из цялата страна. Най-много са инспектираните разходомери в областите София, Варна, Пловдив, Русе, Велико Търново и Бургас. Констатираните нарушения в над 60% от случаите са на малки бензиностанции, като техният брой достига 53. В големите вериги са открити отклонения над допустимата норма при 34 разходомера.

Заключенията от проверката на измервателните уреди дават база за изготвяне и допълване на предложения за нормативни изменения, чрез които правителството ще засили контрола на пазара за горива у нас. С цел оптимизация на работата още в първия ден, след като премиерът разпореди проверките Министерство на икономиката представи доклад за състава, функциите и структурата на БИМ и Държавната агенция за метрологичен и технически контрол /ДАМТН/.

БИМ е структура към Министерство на икономиката, която отговаря за съответствието на бензино и газколонките, както и на нивомерните системи и спазването на метрологичните и технически изисквания към тях, докато ДАМНТ осъществява надзор по спазване на правилата и поддържане изправността на тези уреди.

Предстои министър Лукарски и екипът му да представят допълнения към конкретни предложения за промени в нормативната уредба, които ще подобрят механизмите за контрол и надзор.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега