Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

9 веломаршрута за алтернативен туризъм между Бургас и Къркларели

9 веломаршрута за алтернативен туризъм между Бургас и Къркларели

9 туристически веломаршрута бяха разработени в рамките на съвместен проект на Община Бургас и Община Къркларели, Турция.

9 туристически веломаршрута бяха разработени в рамките на съвместен проект на Община Бургас и Община Къркларели, Турция. Те свързват културно-исторически и природни обекти в трансграничното пространство между двата града и дават възможност за алтернативен туризъм, съчетаващ природа, култура и спорт.

Виртуална разходка по всеки един от маршрутите, както и подробна информация за всеки от тях, предлага създаденият по проекта уебсайт: http://greencorridors.burgas.bg/  

Веломаршрутите, наречени „зелени коридори“, бяха официално представени днес на заключителна конференция по проекта от зам.-кмета по Европейски политики и околна среда в Община Бургас Атанаска Николова и представители на партньорите от Къркларели, Българска Фондация Биоразнообразие и Регионален музей – Бургас.  

В сайта, който представлява истински интерактивен пътеводител, може да бъде намерена полезна информация за веломаршрутите като: дължина, вид на терена, продължителност на прехода, карта. Предоставено е и подробно описание на всеки от общо 78-те туристически обекти, които си струва  да бъдат посетени, както и снимки и видео към някои от тях. Скоро, освен на български, сайтът ще може да се чете и на английски и турски език.  

С оглед насърчаване зелената мобилност в регион Бургас е разработен и технически проект за велоалея, която да свързва бул. „Иван Вазов“ със Защитена местност „Пода“.   Проектът с пълно наименование „Зелени коридори – популяризиране на природното, културно и историческо наследство в региона на Бургас и Къркларели“ е финансиран по Програма за трансгранично сътрудничество по Инструмент за предприсъединителна помощ (ИПП) България-Турция. Общата му стойност е 98 000 евро.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега