Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

9 плажа без стопани в Бургаско ще имат спасители това лято

9 плажа без стопани в Бургаско ще имат спасители това лято

Охраната бе осигурена от Областна администрация.

9 плажа без стопани в Бургаско ще имат спасители това лято. Става дума за някои от най-посещаваните ивици, които нямат концесионер или наемател. Осигуряването на охрана е резултат от работата на областния управител Вълчо Чолаков.

Бургаският губернатор е разпоредил всички процедури да бъдат подготвени още през зимата, за да се гарантира навременото им провеждане преди старта на летния сезон. Активна кореспонденция се е водила и с бюрата по труда в страната за намиране на спасители, проведени са  редица срещи със структури и организации, имащи отношение към водното спасяване.

Плажните ивици  "Иракли” и "Несебър изток” в община Несебър,  “Поморие - север” в община Поморие , “Атанасовка коса” без част 1,  “Крайморие – юг 2”, , “Росенец - изток” в община Бургас, “Алепу” в община Созопол и плажовете  “Корал” и “Резово” в община Царево са обезпечени с водно спасяване от 1-ви юни. Това се случва за първи път откакто областните администрации имат ангажимент да обезпечават водното спасяване на неохраняемите ивици.

Справка в годините назад показва липса на кандидати за осигуряване на дейността, както и процедури провеждащи се през целия летен сезон. Според експерти, причината за успеха през настоящата година, да се намерят спасители навреме за всички обявени плажни ивици, е добрата организация на обществените поръчки, които е провела Областна администрация.

„Няма прецедент. Свършили сме си работата. Така трябва да се работи по принцип", коментира областният управител.

Фирмите, които ще отговарят за водното спасяване на деветте плажа са общо три. На 7 от плажните ивици ще има по 1 спасителен пост с двама спасители през месеците юни и септември и 2 спасителни поста с по двама спасители за месеците юли и август. Само „Несебър изток” и ‘Резово” поради малката си площ ще останат с по 1 спасителен пост през целия летен сезон.

Проверка на служители от Областна администрация на деветте плажа показа, че спасителите вече са на постовете си, а изпълнителите са поставили необходимото оборудване.

"Министерство на туризма ни съдейства много като оформи своевременно всичко, което ни беше необходимо като информация от там, за да проведем процедурите. Налице е добра комуникация между тях и нас, натрупахме опит, изчистихме моменти, които в предходни години създаваха пречки" допълни Чолаков.

Той изрази надеждата си за един успешен летен сезон без инциденти.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега