Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

90 деца дефилираха на Карнавала на биоразнообразието

90 деца дефилираха на Карнавала на биоразнообразието

Темата на екоинициативата бе Живата природа на България.

90 деца от 9 учебни заведения в Бургас дефилираха на тазгодишния Карнавал на биоразнообразието. Темата на екоинициативата бе Живата природа на България. Тя вдъхнови много семейства за артистични и майсторски костюми, като много популярна бе самата "Майка природа", представена по разнообразен и вълнуващ начин.

През 2017 преобладаваха насекомите (калинки, пеперуди, буболечки), странджанските зеленики и жабките, за разлика от птиците, които в други години са били най-многобройни. Жури в състав Милена Яръмова и Мария Андреева от РИОСВ – Бургас и Дияна Костовска от БФБ, проект „Солта на живота“, внимателно наблюдаваха участниците и определиха носителите на наградите.

Тази година най-ефектни костюми бяха подготвили децата от ДГ „Изгрев“, които спечелиха общата награда с четирите групи, с които се представиха: ІІІ а група със сценка "Ние сме природата" и костюми на Природата, облак, пчела, охлюв и бреза.

Малката Андреа спечели и индивидуалната награда за оригиналния костюм от плат на охлюв, който беше подготвила с мама. Индивидуална награда спечели и нежното водно конче Мими Стоева, която също имаше много ефектен костюм с метални крилца, изработен от мама и се включи самостоятелно в Карнавала.

Жабките с рециклирани костюми от ІІІ б група също бяха много артистични и завладяха публиката с модерни стихове за жаби. Дефилираха още белоглав орел, зеленика, прилеп, охлювче и блатно кокиче. Най-малките участници от 1 група се включиха с  танц на медузките.

Особено красиви бяха и рециклираните  костюми тази година. Общата награда спечелиха пеперудите от ОУ „Л.Каравелов“, които изпълниха красив танц, а индивидуалните награди отидоха при жабата – рицар от ДГ „Моряче“ и Таралежът от ДГ „Звездица“.

Най-артистично дефилиране представиха децата от ДГ „Райна Княгиня“ с танца на калинките и на ДГ „Звездица“ отново с танц на калинки и буболечки. Индивидуалната награда отиде при малката странджанска зеленика Габи от ДГ „Райна Княгиня“.

Най-интересен танц представиха малките лебеди от ОУ „Васил Левски“ – кв. Горно Езерово, които въпреки проблемът с музиката, изпълниха чудесно своя танц и заплениха публиката с нежно-млечните си костюми и коронките с пера.

Наградата за най-малък участник спечели една от трите сестри Микови, които дефилираха - Ярослава, които се включиха индивидуално в конкурса. Отличени бяха и учениците от клуб „Млад учен“ от ОУ „Елин Пелин“, които представиха свой макет на екосистема - мъртва дървесина.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега