Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Discovery снима последните две мегаструктури преминаващи през Бургас

Discovery снима последните две мегаструктури преминаващи през Бургас

Последните две мега съоръжения, необходими за новото производство на бургаската рафинерия ще преминат през Бургас на 7 и 15 септември. Всяко едно от тях тежи 1 656 тона.

Последните две мега съоръжения, необходими за новото производство на бургаската рафинерия ще преминат през Бургас на 7 и 15 септември. Всяко едно от тях тежи 1 656 тона. Те са с размер 6,44 м ширина, 9 метра височина и дължина 60 метра. Те ще преминат по маршрут – от централен вход на „Пристанище Бургас“ по улиците "К. Фотинов" - ул. "Булаир" – бул. "Демокрация" – ул. "Сан Стефано" - ул. "Одрин" в посока „Лукойл Нефтохим”.

Тяхното предвижване ще стане в ранните часове на деня, за да не се нарушава трайно трафика в града. Самоходната модулна платформа, на която ще бъдат пренесени гигантските машини, ще се движи с максимална скорост от 5 км./час.

По време на тяхното предвижване от съображения за сигурност няма да бъдат допускани други превозни средства по пътя на платформата. Фирмата, извършваща превозването на мега машините, вече е внесла неотменима и безусловна банкова гаранция в размер на 500 000 лв., която ще бъде използвана в случай на повреждане на наличната инфраструктура по трасето, предвидено за преминаването им.

За да се извърши независим надзор за претърпени загуби и щети по инфраструктурата, Община Бургас наема фирма – сървьор, която ще следи целия процес на превозване и ще констатира евентуално възникнали проблеми. Поради изключителната обемност и тежест на съоръженията по улиците, през които ще бъдат превозвани, вече е извършено кастрене на дърветата, а от днес 29 август ще бъде извършено и демонтиране на част от въздушно-контактната тролейбусна мрежа, като до нейното възстановяване тролейбусна линия Т2 ще се обслужва от автобуси.

Специално за да заснеме пристигането, предвижването и инсталирането на мега товарите в Бургас ще пристигне екип на „Discovery Channel”, който ще направи филм за предаването „Мега заводи“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега