Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Facebook обяви борбата с фалшивите новини за свой приоритет през 2018

Facebook обяви борбата с фалшивите новини за свой приоритет през 2018

Предстои поредната промяна на алгоритмите за приоритизиране на съдържанието.

След като в началото на януари създателят на най-масовата социална мрежа "Facebook" - Марк Зукърбърк обяви, че предстои поредната промяна на алгоритмите за приоритизиране на съдържанието, през последната седмица от ръководството на интернет гиганта обявиха борбата с фалшивите новини за своя основна задача през 2018-а година.

Основните промени, които предстоят, са свързани с отдавнашната идея на Зукърбърк за връщане на потребителските публикации като първи резултати в News feed-а. На практика това означава, че юзерите ще виждат първо статусите на своите близки и приятели, както и постове от групите, в които членуват. Новините и рекламите ще остават назад в потока от новини.

Сега обаче Facebook въвежда още една степен на филтриране. Новинарските страници и профили ще бъдат определяни като достоверен източник на информация от самите потребители. Това ще определя и мястото им в потока от публикации на основната страница на социалната мрежа. В степените на приоритизация ще влиза и географския принцип - новините от региона, в който се намира потребителя, ще се виждат по-често от тези, които се отнасят до отдалечени точки от света.

Според администраторите на Facebook това ще доведе до елиминиране на фалшивите новини и разпространителите на т.нар. "click bait" - публикации с гръмки заглавия, които предизвикват потребителя да отвори съответен сайт.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега