Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Facebook отново сменя формулата за приоритизиране на потока от информация

Facebook отново сменя формулата за приоритизиране на потока от информация

Facebook отново сменя формулата за приоритизиране на потока от информация в "News feed" екрана, информираха от пресцентъра на компанията. След като получи много критики за прекомерното си комерсиализиране, социалната мрежа вече ще дава предимство на публикациите на най-близките ни хора.

Facebook отново сменя формулата за приоритизиране на потока от информация в "News feed" екрана, информираха от пресцентъра на компанията. След като получи много критики за прекомерното си комерсиализиране, социалната мрежа вече ще дава предимство на публикациите на най-близките ни хора.

"Така например, ако имате навика да харесвате снимките на сестра си, системата ще им даде предимство и ще ги виждате по-близо до върха на потока от новини", обясняват от Facebook. По този начин компанията се опитва да се върне към оригиналната си идея - да свързва хората помежду им, независимо дали живеят на минути разстояние, или ги делят хиляди километри.

Алгоритъмът на филтъра ще определя най-близките ни връзки с приятелите ни в социалната мрежа и ще приоритизира техните публикации. Като второстепенен интерес се появяват новините, показват проучванията на компанията. В тази връзка тези публикации ще бъдат филтрирани, така че да отразяват личните ни интереси - лайфстайл, местни събития, новини от региона или по тема, която активността ни в социалната мрежа показва, че е важна за нас. В това число попадат и развлекателните новини, видео и снимкови материали.

Една от най-големите критики към Facebook напоследък е, че отдава предимство на платени публикации, които задръстват фийда на потребителя с реклама. Екипът на социалната мрежа уверява, че ще направи всичко възможно, за да върне контрола в ръцете на хората. Всеки може да приоритизира и сам дали да вижда или не определени публикации от потребител, страница или група, дали да получава нотификации за нови постове, или да ограничи присъствието им в нюз фийда си.

Това обаче може да се отрази на трафика на определени страници и групи с по-малка публика, предупреждават от компанията. В тази връзка Facebook насърчава бизнес потребителите да си изработят по-добра комуникационна стратегия, за да не пострадат страниците им от промените.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега