Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Google пусна безплатна платформа за онлайн обучения в България

Google пусна безплатна платформа за онлайн обучения в България

Информационният гигант "Google" обяви днес старта на програмата „Дигитален гараж“ за България. Новата онлайн платформа предлага безплатни обучения за всеки, от ученици до предприемачи, и се реализира на територията на цяла Европа. Обученията, които засягат дигиталния маркетинг и развиване на бизнеса онлайн, са вече достъпни в страницата на българското издание.

Информационният гигант "Google" обяви днес старта на програмата „Дигиталенгараж“ за България. Новата онлайн платформа предлага безплатни обучения завсеки, от ученици до предприемачи, и се реализира на територията на цяла Европа. Обученията, които засягат дигиталниямаркетинг и развиване на бизнеса онлайн, са вече достъпни в страницата на българското издание.

Липсата на дигитални умения е едно от най-големитепредизвикателства за Европейския съюз и Централна Европа в частност, показват проучвания. Според Европейската комисия почти половината от населението в ЕС (47%) не разполага с адекватни дигитални умения, докато в близкото бъдеще 90% от работните места ще изискват някакво ниво на дигитални компетенции. Европейската комисия прогнозира, че 825 000 работни места ще останат незаети до 2020 г. заради липсата на такива умения.

У нас ситуацията е също толкова критична, тъй като Индекса за дигитална икономика и общество (DESI) страната заема предпоследно място в ЕС по отношение на дела от хора с базови дигитални умения (31% срещу средно 55% за ЕС). Освен това 40% от българите нямат никакви дигитални знания. Ниското ниво на цифрови умения на човешкия капитал е една от причините, поради които българските предприемачи изостават в прилагането на цифровите технологии, например в областта на електронната търговия.

Тези данни дават тласък за създаването на новата платформа, която цели да направи обученията по дигитални умения достъпни за всички заинтересовани. "Дигитален гараж" е "one-stop shop", къдетопотребителите могат да се възползват от безплатни уроци за всичко – от това каксе изгражда присъствие онлайн, до маркетинг в социалните медии или използванена възможностите на мобилните телефони за привличане на повече клиенти, както имного повече.

Потребителите могат да избират темите, за които искат да научатповече, или да завършат целия онлайн курс и да получат сертификат от Google и IABEurope. Онлайн курса се състои от 89 урока, разделени в 23 теми. Всяка темавключва няколко видеоклипа, в които експерти и предприемачи споделят своя опиткак се използват дигиталните умения за развиване на бизнес онлайн.

През 2015 г., Google се ангажира да осигури безплатни обучения за дигитални умения на 1 милион европейци. В продължение на поетия миналатагодина ангажимент, компанията наскоро обяви, че ще удвои усилията си, за да обучи 2 милионаевропейци до края на 2016 г. Инвестицията в платформата е в размер на 42 млн. евро. Българският Дигитален гараж, стартирал днес, е част от тази инициатива.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега