Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

IT хекатон на тема екология ще се проведе в Бургас в края на март

IT хекатон на тема екология ще се проведе в Бургас в края на март

В тридневния форум ще се включат програмисти и дизайнери, чиято цел ще бъде да създадат софтуерни приложения за околната среда на град Бургас.

IT хекатон на тема екология ще се проведе в Бургас в края на март, информират от Общината. Домакин ще бъде университет "Проф. д-р Асен Златаров". В тридневния форум ще се включат програмисти и дизайнери, чиято цел ще бъде да създадат софтуерни приложения за околната среда на град Бургас.

Целта е да се стимулира прилагането на съвременните технологии в ежедневието на хората и живота в града. Няма ограничение за използваните технологии, библиотеки, платформи и програмни езици. Необходимо е екипите да предадат прототип на своя продукт, който да има поне една работеща функционалност или ясна концепция за приложение с частично написан изходен код.

Допустими участници са екипи от най-малко двама участника, които могат да се сформират както предварително, така и в началото на самия хакатон. Задължително е поне един човек от екипа да има познания по програмиране без значение нивото и опита в областта на софтуерни разработки.

Приложенията ще бъдат оценявани според критериите - оценка на идеята; дали приложението има работеща функционалност; начина на изпълнение, качеството на програмния код и избрания подход; потребителския интерфейс; потенциал на приложението. Ще бъдат предоставени насоки и идеи за приложения на тези участници, които нямат предварителна концепция за това, което биха желали да разработват. 

В последния ден на хакатона /неделя 26 март/ участниците ще направят демонстрация на своите приложения пред жури. За всички участници ще има награди, които са осигурени от спонсорите на събитието. Първите три проекта оценени най-високо ще бъдат допълнително стимулирани с изненади от организаторите. Фондът с награди е на стойност над 2 000 лв.

Участниците могат да си изберат под какъв лиценз да бъде написания от тях код в рамките на хакатона - препоръчително е свободен лиценз. Работата по проектите стартира с началото на хакатона. Не се допуска участие с напълно или частично готови приложения, които са разработени преди хакатона. Приложенията, които не са завършени и нямат работеща функционалност, също се представят на финалния ден и се оценява потенциала им и проблема, който решават. Спонсорите и партньорите на събитието имат право да дават индивидуални награди на избрани от тях участници.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега