Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Oтбелязваме Международния ден на хората с увреждания

Oтбелязваме Международния ден на хората с увреждания

Днес отбелязваме Международния ден на хората с увреждания. Той е част от календара на ООН от 1992-ра година.

Днес отбелязваме Международния ден на хората с увреждания. Той е част от календара на ООН от 1992-ра година. Неговата цел е постоянно да мотивира политиците и институциите да предприемат по-ефективни действия, с които да се гарантира достъпът до общата архитектурна среда на хората с увреждания; достъпът до общообразователната система, до общия пазар на труда, до информация и до процесите на изработване.

Основна цел на политиките за хората с увреждания е да се създават условия те да имат същия индивидуален избор и контрол над живота си, както хората без увреждания. България все още не е предприела действия за присъединяване към Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания, а това е първият международен договор в сферата на правата на хората с увреждания със задължаващ характер.

За поредна година Бургас ще посрещне Деня на хората с увреждания със символично шествие, обединяващо деца и възрастни с увреждания, техни родители и приятели, артисти от Професионален фолклорен ансамбъл “Странджа” и Държавен куклен театър - Бургас.

Шествието е с начален час 11:00 и ще премине по главната улица - от площад “Тройката” до площад “Атанас Сиреков”. Инициатори за събитието са родители, деца и младежи с увреждания, подкрепени от Община Бургас и сдружение “Равен старт 2009”.

Организаторите отправят покана към всеки съпричастен жител или гост на града, в съботния ден да извърви тези няколкостотин метра в знак на подкрепа и уважение към достойнството на хората с увреждания, които не са само “обект” на благотворителност, лечение и социална закрила, а наши съграждани с мнение, желание и възможност да бъдат активни членове на обществото.

Пред сградата на Община Бургас артистите ще увлекат останалите участници в събитието в кратко представление, изтъквайки идеята за включване на хората с увреждания във всички сфери на живота.

Отбелязването на Международния ден на хората с увреждания в Бургас ще завърши с обръщение към гражданите. Микрофонът ще бъде на разположение и на участниците в събитието.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега