Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

#StayHome: 20 начина да отбележите Часа на Земята тази година

#StayHome: 20 начина да отбележите Часа на Земята тази година

Часът на Земята е днес - 28 март, от 20:30 до 21:30 ч.

Тази година Часът на Земята ще бъде отбелязан изцяло дигитално. Всички кампании, концерти и инициативи ще преминат в интернет пространството.

Организаторите от екоорганизацията WWF обаче са уверени, че Часът на Земята у дома може да бъде още по-забележителен. Ако се чудите как може да стане това, от WWF са подготвили 20 идеи за начини, по които да отбележите Часа на Земята вкъщи или онлайн. Сред тези идеи има подходящи занимания за малки и големи.

Ето и как можете да отбележите Часът на Земята 2020 у дома:

1.  Изгасете светлините.
Това е същинската ДНК на световното движение „Часът на Земята“, както и най-лесният начин да се присъедините към него. Просто изгасете всички светлини, които не са ви жизнено необходими, на 28 март, от 20:30 до 21:30 ч.
 
 2. Вечеря на тъмно
Запалете свещи и забъркайте апетитни ястия, които да погъделичкат вкусовите ви рецептори.  
Ако това не е достатъчно предизвикателство за вас, опитайте да сготвите така, че да оползотворите всичко, без да остане боклук. А може и да сложите превръзка на очите си и да се опитате да познаете какво е сготвил партньора ви.
 
3. Присъединете се онлайн.
Ще има множество дигитални събития и стрийминг за Часа на Земята. Следете международния уебсайт – изберете си събитие и участвайте в него заедно с хиляди хора по целия свят.
WWF-България също ще отбележи Часа на Земята виртуално. Не пропускайте българското събитие – следете за него на нашата Фейсбук страница.
 
4. Играйте настолни игри или си направете четене на свещи
Ако все още не сте чули, WheelVille – първата настолна игра на WWF-България – вече е факт и съвсем скоро ще бъде в продажба. Можете да я поръчате и предварително тук.  
Важно: Екипът на WWF не поема отговорност за развалени приятелства по време на игра ????
 
5. Тематична филмова нощ
Извадете пуканките и се насладете на филмите, които обичате. Ако сте изгледали всичко и се чудите какво да си пуснете, следвайте нашата препоръка – гледайте документалния филм, отличен с две награди Emmy „Нашата планета“ (Our Planet) по Netflix. Заснет с най-модерните технологии на нашето време и улавящ спиращи дъха моменти от природата около нас. 
Ако нямате профил в Netflix, няма страшно. Направете си пробен за 30 дни или гледайте бонус епизода „Нашата планета: Нашият бизнес“ (Our Planet: Our Business)
 
6. Дайте своя глас за планетата – отнема само 60 секунди
Добавете името си към стотиците хиляди хора по целия свят, които вече призоваха световните лидери да вземат спешно мерки в защита на природата. Петицията Our Voice for the Planet ще бъде представена на значими глобални конференции по-късно през годината. Вашият глас ще има истинска сила и значение.
 
7. Направете си лагер в двора или хола
Ако обичате да ходите на къмпинг, защо не опитате да превърнете градината, балкона или хола в бивак? Ако нямате палатка, използвайте чаршафи, възглавници и други вещи от дома. Запалете огън само ако имате камина ????
 
8. Еко модно шоу
Правете добро и изглеждайте добре по едно и също време ????. Заздравете семейните връзки като си организирате нощ на смешните дрехи. Развихрете въображението и си направете нов костюм или рокля от рециклирани материали.
 
9. Открит урок!
Вижте как сър Дейвид Атънбъро обяснява най-голямото предизвикателство, пред което е изправено човечеството. 
А след това не пропускайте и видеото с Грета Тунберг, която разкрива най-големия ни съюзник срещу климатичната криза.
 
10. Горе главата!
Чували ли сте за приложението Heads Up? Подобно е на игра на асоциации. Можете да си създадете собствени карти на природна тема и вашите съотборници да описват думата, изписана на телефона ви… Който пък е поставен на челото ви. 
В тъмното ще е трудно да пишете и разчитате листчета хартия, но винаги е весело, когато има предизвикателство.
 
11. Упражнявайте се в нощно снимане или рисувайте със светлина.
Направете портретни снимки на семейството на заглушена светлина или на свещи. Можете да пробвате и рисуване със светлина. Тук ще намерите полезни съвети как се прави.
 
12. Разширете познанията си за устойчивия начин на живот
Научете кое в ежедневието си можете да промените, за да живеете по-добре и с грижа за околната среда. Дори и дребните неща имат значение. Вижте повече тук.

13.  Миниголф с предмети от дома
Приятелско състезание с всякакви предмети вкъщи няма да навреди. А загубилият може да измие чиниите или да ви приготви богата неделна закуска. ????
 
14. Направи си сам домашно домино
Вижте клипчетата на Honda и Ok Go за вдъхновение.
 
15. Събудете художника в себе си с рисуване на свещи
За още по-голяма забавление опитайте със светещи в тъмното неонови бои.
 
16.  Напишете писмо до бъдещото ви „аз“
Искате ли да намалите боклука, който изхвърляте, или да купувате еко продукти по-често? Защо не опишете целите си в писмо до самия себе си, което да получите след няколко месеца? Това е наистина забавен начин да се проверявате доколко следвате плана си да се грижите за природата на нашата планета.
 
17. За не повече от минута

Измислете 60-секундни предизвикателства с подръчни материали като хартия, консервни кутии и бутилки и поканете приятелите си на дуел! Ето няколко идеи:
Прехвърлете 15 малки бонбончета или бобчета от една чиния в друга като използвате само китайски пръчици;
Залепете празна кутия от носни кърпички за кръста си и я напълнете с топки за пинг-понг, а след това ги разклатете като използвате само движения в ханша ????
Поставете бисквита на челото си и използвайте само мускулите на лицето, за да я придвижите до устата.
 
18. Дискотека у дома
Пуснете си любимата музика и се развихрете на дансинга в хола. Използвайте фенерчета за повече блясък и атмосфера. 
Следете и канала на Earth Hour в Tik Tok за танцовите ни предизвикателства.
 
19. Акустичен джем сешън
Открийте скрития у вас Ед Шиърън или Бионсе и пейте от сърце със семейството и приятелите. За всички онези, които пеят под душа в банята – сега е моментът звездата ви да изгрее!⭐
 
20. Йога у дома
Много йога учители и фитнес инструктори предлагат безплатно йога практики, тренировки, медитации. Пуснете си за фон птичи песни, плискащи се вълни или горски звуци за по-близък контакт с природата.
 
А какво да правите с най-малките?
 
1. Театър на сенките
Изгасете светлините и си направете театър на сенките. Изрежете фигурки на животни, „постройте“ сцена от чаршаф и лампа и нека сенките оживеят. А от възглавници и одеяла си направете непревземаема крепост.
 
2. Търсене на съкровища
Вечерта може да е много вълнуваща с търсене на светещи съкровища. Вземете пакет светещи пръчици и цветно тиксо и опаковайте с тях тайните предмети. Може да си направите и светещ грим за допълнителна тръпка.
 
3. Приключения с Покойо
Всяка година Покойо и неговите приятели изгасят светлините по време на Часа на Земята. Гледайте приключенията на Покойо и как малките герои се грижат за планетата. Толкова много игри има с тях – вижте ги тук.
 
4. Ателие за тениски
Белите чорапи и тениски на децата ви могат да се превърнат в чудни нови дрехи с няколко капки боя. Или пък с малко повече – зависи от дизайна, който ви е хрумнал. Освен от бели дрехи, имате нужда и от кофа или леген, вода, гумени ластици, ръкавици и бои. Различното сгъване на тениската ще определи шарката ѝ. Вижте тези полезни съвети за боядисване заедно с деца.
 
5. Научни експерименти вкъщи
Споделете чудесата на науката с децата в този Час на Земята. А най-хубавото е, че нямате нужда от допълнителни провизии – можете да използвате вещи, които присъстват във всяко домакинство. Тук са събрани 63 идеи!
 
Часът на Земята е днес - 28 март, от 20:30 до 21:30 ч.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега