Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Wi-Fi на пристанищата Бургас и Варна от догодина

Wi-Fi на пристанищата Бургас и Варна от догодина

Безжичен интернет ще има от догодина на територията на пристанищата Бургас и Варна. Съвременната обща комуникационна система, предоставяща Wi-Fi, ще бъде изградена в района на двете най-големи черноморски пристанища у нас, след като Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) обяви обществена поръчка за изпълнител на проектирането и изграждането.

Безжичен интернет ще има от догодина на територията напристанищата Бургас и Варна. Съвременната обща комуникационна система,предоставяща Wi-Fi, ще бъде изградена в района надвете най-големи черноморски пристанища у нас, след като Държавно предприятие„Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) обяви обществена поръчка за изпълнител напроектирането и изграждането.

Безжичен интернет ще има в районите на двете пристанища,включващи кейовите корабни места на терминалите Бургас-изток 1, Бургас-изток 2,Бургас-запад и Росенец, както и Варна-изток, Варна-запад, пристанищнитетерминали в Балчик, Леспорт и Несебър, а също и новопостроения Бреговицентър-Варна в парк Аспарухово, който ДП „Пристанищна инфраструктура“ официалнооткри на празника на гр. Варна на 15 август 2015 г.

Wi-Fi ще има още на територията надвете морски гари и откритите части в морето към съответните пристанища. Внедряването на безжичен интернет ще създаде по-голямкомфорт на пасажерите и персонала на акостиралите плавателни съдове, както и напосетителите и служителите на двете морски гари в Бургас и Варна.

Преминаващитепрез двете пристанища свободно ще могат да използват лаптопи, смартфони,таблети и други мобилни устройства, което ще подобри не само личната имкомуникация, но и връзката им с отделни институции. Изграждането на системата ев съответствие с европейските директиви за улеснение на корабоплаването, тъйкато тя ще осигури бърза и лесна комуникация на корабите, които пристигат инапускат морските пространства в близост до пристанищата Бургас и Варна.

Чрез внедряването на безжичния интернет ДППИ ще добави инов съвременен технологичен облик на двете морски гари и пристанищнитетерминали, като идеята е по този начин да се привлекат допълнителен бройпътници и товари.

От своя страна това предполага създаване на условия заикономически растеж и повишаване качеството на обслужване на територията напристанищата в Бургас и Варна. Прогнозната стойност на поръчката възлиза на 6 млн. левабез ДДС, като идеята е средствата да бъдат предоставени чрез Оперативнапрограма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега