Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

АБВ: Да кажем "не" на войната!

АБВ: Да кажем "не" на войната!

Представителите на лявата формация апелират към засилване на дипломацията като "оръжие" срещу назряващия нов световен военен конфликт.

Във връзка със съвместната акция на САЩ, Великобритания и Франция срещу сирийския режим, напрежението между Гърция и Турция, във връзка с атомната електроцентрала и Кипър, както и цялостната картина в Близкия Изток, от АБВ излязоха с обща декларация, с която членовете на партията призовават България да запази своя неутралитет, а левите партии по света да упражнят натиск към установяване на мир.

"Все повече политици, анализатори и експерти, журналисти предупреждават, че светът е навлязъл в нова студена война, която може да прерасне в световна гореща война", посочват от ръководството на АБВ и подчертават, че чисто географски страната ни е поставена в риск, заради ключовото си местоположение. Представителите на лявата формация апелират към засилване на дипломацията като "оръжие" срещу назряващия нов световен военен конфликт.

Ето какво гласи още декларацията*:

"В ситуация на нарастваща войнственост, противопоставяния и конфликти България, която се намира в един от рисковите и нестабилни региони в света, е изправена пред все повече заплахи и несигурност.

Единственият път за решаване на проблемите в международните отношения е диалогът, базиран на взаимно уважение, равнопоставеност и обективност! Лицемерието, двойният аршин, провокациите, вменяването на вина априори отвращават и отблъскват всички трезвомислещи хора! Те нанасят и непоправими вреди върху доверието в международните институции и основните сили, призвани да поддържат глобалния ред!

Затова ние подкрепяме реакцията на българското правителство, което се вслуша и в нашата Декларация, и в исканията на други политически сили по повод дипломатическата война по случая „Скрипал“. Подкрепяме политиката на мир и сътрудничество със Западните Балкани и с целия Балкански полуостров.

Изразяваме нашата открита и ясна позиция:

НЕ на нарастващата милитаризация, НЕ на участието на България в недоказани конфликти! НЕ на нападенията, над която и да е държава, в разрез с международното право и решенията на ООН!

Смятаме, че българското правителство и парламент трябва много ясно и категорично да ОСЪДЯТ тези удари, както и изрично да обявят, че България ще спазва възможно най-стриктен НЕУТРАЛИТЕТ! Никаква криворазбрана съюзническа солидарност, която за нула време може да ни превърне в театър на военни действия или най-малкото - донор на пушечно месо в нова "коалиция на желаещите"!

Смятаме, че левите партии в България и по света трябва ясно и категорично да се обявят срещу войната и срещу нарушаването на международното право, както направиха двама от най-видните световни леви лидери – Джереми Корбин във Великобритания и Бърни Сандърс в САЩ. Трябва да бъдем солидарни, но солидарни в мира, не във войната!

Живеем във все по-опасни времена. Искат да ни вкарват отново и отново в най-различни войни. Да кажем „НЕ на войната“! Това не са нашите войни. Не ни правете част от тях! Всички заедно срещу войната!"


* Цитираният текст е без редакторска намеса.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега