Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

АБВ предлага ограничението за брой секции в чужбина да стане 55

АБВ предлага ограничението за брой секции в чужбина да стане 55

Представителите на партията смятат, че в сегашния си вид нормата в действителност ще ограничи избирателните права на хиляди наши сънародници, съпричастни към обществения живот в страната не само чрез правото си на вот, но и икономически.

Парламентарната група на АБВ предлага да се промениограничението за брой секции в чужбина от 35 на 55. Представителите на партията смятат, че в сегашния си вид нормата в действителност ще ограничи избирателните права на хиляди наши сънародници, съпричастни към обществения живот в страната не само чрез правото си на вот, но и икономически.

От групата на АБВ считат, че ограничението е било прието без сериозен анализ. Освен това се създавало неяснота и объркване на какъв принцип ще бъде взеторешение кои заявени секции да бъдат разкрити и кои не, ако има подадени документиза над 35 секции. 

За справяне със ситуацията, от АБВ предлагат да се въведеобщ критерий, валиден за всички държави и всички български граждани по света,без да се ограничава местоположението на избирателните секции, а броят - 55, дададе възможност на повече българи зад граница да упражнят избирателните сиправа.

Припомняме Ви, че вчера организация на активни нашенци зад граница отново се обърна към властите и медиите, за да напомни за проблема с ограничението на броя секции в чужбина. Оказа се, че заявление за гласуване в чужда страна са подали над 27 800 души. 35 секции няма да бъдат достатъчни за гласоподавателите в редица страни като Великобритания, Германия, Испания, САЩ и други.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега