Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

АБВ се цели към президентския пост, подготвя нова Конституция

АБВ се цели към президентския пост, подготвя нова Конституция

"Основната задача на АБВ за настоящата година е спечелването, заедно с коалиционните ни партньори, на изборите за държавен глава. Ние тръгваме на президентски избори, срещу модела ГЕРБ на държавен глава". Това заяви председателят на АБВ и президент на България Георги Първанов по време на Втората национална конференция на партията.

"Основната  задача на АБВ за настоящата година е спечелването, заедно с коалиционните ни партньори, наизборите за държавен глава. Ние  тръгваме на президентски избори, срещумодела ГЕРБ на държавен глава". Това заяви председателят на АБВ  и президент на България Георги Първанов по време на Втората национална конференция на партията.

Според Първанов следващият президент ще бъде силен, с присъствие, социално ориентиран и обединител  на нацията, човек с авторитет и опит, ориентиран към засилване на отношенията на страната ни с Русия и ЕС. За имена, обаче, е рано да се говори.

Първанов отново отбеляза, че АБВ активно работи и по вариант за нова Конституция, ориентирана към установяването на нова форма на управление - президентска република. По думите му, предстои широк политически и експертен дебат по това какво да съдържа новата Конституция.

В рамките на днешната конференция бяха взети и редица административни решения. На първо място, партията окончателно реши да преустанови участието си  изпълнителната  власт и нейните представители да се оттеглят от заеманите постове. Освен това, от АБВ започват незабавни консултации с максимално широк кръг леви, центристки и патриотични сили за издигане на кандидатура, която да е алтернатива на сегашния модел,  образ и политическото поведение на президентската институция.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега