Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

АПИ: Ремонтите на АМ "Тракия" завършват до края на юни

АПИ: Ремонтите на АМ "Тракия" завършват до края на юни

В пиковите часове през уикендите ще се спира движението на камионите над 12 т по автомагистралите.

Заради очаквания засилен трафик към морето през летния сезон ще бъде спирано движението на тежкотоварните автомобили по магистралите и натоварените пътища в пиковите часове в края на работната седмица и през уикендите. От 1 юни (събота) влиза в сила заповедта за движение на камионите над 12 тона през летните месеци. Целта е да се улесни пътуването, да се повиши безопасността и да се избегнат задръстванията.

Това обявиха на съвместна пресконференция в Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) Радослав Влахов, член на Управителния съвет на АПИ, инж. Иван Досев, директор на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура” в АПИ и главен инспектор Калоян Драганов от ГД „Национална полиция” на МВР.

В петък и събота, когато се очаква интензивно движение в посока Варна и Бургас в участъците с ремонтни дейности на автомагистралите „Хемус” и „Тракия”, ще има две ленти за движение в посока морето, а в неделя и понеделник две ленти в посока София. Тази организация на движение сработи успешно в почивните дни около 24 май и бяха избегнати тапи по магистралата, отчетоха от АПИ и “Пътна полиция”.

До края на юни ще приключат ремонтите по АМ “Тракия”. Всички временни ограничения на движението ще бъдат премахнати и шофьорите ще пътуват без ограничения, съобщи инж. Иван Досев. По магистрала „Хемус” строителните работи в тръбата на тунел „Витиня” в посока София, на съоръжението край село Потоп и виадукта „Коренишки дол“ ще продължат и през летния сезон.

Влахов апелира всички водачи да спазват правилата, да са по-толерантни и да не използват аварийната лента за изпреварване или по-бързо предвижване. Главен инспектор Драганов посочи, че въпреки строгите санкции – глоба от 1000 лв. и лишаване от право за провуправление за три месеца за шофиране в аварийната лента, водачите продъжават да го правят.

Влахов съобщи още, че до края на седмицата ще бъде направен обстоен обход на всички заграждения по магистралите и ще бъдат обобщени резултатите. Той подчерта, че такива се правят постоянно и част от тях с по-ограничен обхват се поправят на момента. През следващата седмица ще започне отстраняването на по-сериозните пробиви от служителите на областните пътни управления и пътноподдържащите фирми.

По повод инцидента на АМ „Тракия” с безстопанствен кон инж. Досев подчерта, че животното е излязло на магистралата през пътния възел, който е в близост до скоростното трасе и осигурява връзката с останалата пътна мрежа, а те е невъзможно да бъдат оградени. Той призова гражданите да сигнализират своевременно, а стопаните на животни да бъдат много по-отговорни, тъй като оставянето на животни край пътя без надзор застрашава пътуването на всички.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега