Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

АПИ: Тръгвайте на път само с автомобили, подготвени за зимни условия

АПИ: Тръгвайте на път само с автомобили, подготвени за зимни условия

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". 27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на пътната мрежа. Над 320 машини обработват пътищата в районите със снеговалеж и с опасност от поледици. На шофьорите се препоръчва да тръгват на път само с автомобили, подготвени за зимни условия.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". 27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на пътната мрежа. Над 320 машини обработват пътищата в районите със снеговалеж и с опасност от поледици. На шофьорите се препоръчва да тръгват на път само с автомобили, подготвени за зимни условия.

Без ограничение за всички видове моторни превозни средства е пътуването по високопланинските проходи „Ришки“, „Републиката“, „Предела“, „Печинско“, „Пампорово“, „Рожен“, „Превала“, „Обзорски“, „Айтоски“ и „Котленски“.„Шипка” е отворен за движение. До 31 март 2015 г. през прохода е забрането движението на МПС, превозващи товари с технически допустима максимална маса над 12 т, както и преминавенето с ремаркета и полуремаркета над 10 т.

Ограничено е движението на превозни средства над 12 т през „Петрохан”, а над 10 т през „Твърдишки“ и „Вратник“. „Дюлински” е затворен за тежкотоварни автомобили. Затворени са всички видове моторни превозни средства са проходите „Троянски“, „Златишки“ и „Върбишки“.

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.

Блокирането на движението от моторни превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега