Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

АПИ: Шофьорите да не тръгват на път без зимна подготовка. Очакват се сняг и виелици

АПИ: Шофьорите да не тръгват на път без зимна подготовка. Очакват се сняг и виелици

За опазването на личната безопасност и тази на другите участници в движението, изключително важно е шофьорите да не предприемат пътувания без зимни гуми, с неизправни акумулатори или без течност за чистачки с добавки против замръзване.

Във връзка с очаквания "жълт код" заради снеговалежи, рязко застудяване и виелици в следващите два дни, Агенция "Пътна инфраструктура" призовава шофьорите да не тръгват на път без задължителната зимна подготовка. 

За опазването на личната безопасност и тази на другите участници в движението, изключително важно е шофьорите да не предприемат пътувания без зимни гуми, с неизправни акумулатори или без течност за чистачки с добавки против замръзване, поясняват от АПИ.

Необходимо е да се шофира със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да не се предприемат резки маневри, както и с повишено внимание при преминаване над мостови съоръжения, където скоростта на движение е традиционно по-ниска.

Пътищата и съоръженията от републиканската мрежа се обработват с разтвори на химикали и сол срещу заледяване във всички области на страната, както и с пясък в зависимост от класа на пътя. Възможно е да се налага затваряне на някои пътни участъци за почистването им, като ограниченията ще са в сила до разчистване на трасето.

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори, коментират още от пътната агенция.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега