Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Аарон Леви - eдин нетипичен мултимилионер

Аарон Леви - eдин нетипичен мултимилионер

Като човек, който обича спагетени кръгчета от консерва, кара 6-годишна кола и свиква срещи на по бургер от „Макдоналдс“, е нормално да кажем, че Аарон Леви не е средностатистически мултимилионер. Той живее в скромен апартамент, не си взима отпуск и на 27-годишна възраст казва, че най-големият лукс, който си позволява, е неговият айфон, пише Би Би Си.

Като човек, който обича спагетени кръгчета от консерва, кара 6-годишна кола и свиква срещи на по бургер от „Макдоналдс“, е нормално да кажем, че Аарон Леви не е средностатистически мултимилионер. Той живее в скромен апартамент, не си взима отпуск и на 27-годишна възраст казва, че най-големият лукс, който си позволява, е неговият айфон, пише BBC

Леви обаче си е милионер, а имуществото му се оценява на 100 млн. долара. Шефът на компанията Box е твърде концентриран върху работата си, за да се вълнува от лукса. Леви не си тръгва от офиса до рано сутринта след полунощ поне 6 дни в седмицата. „Работя толкова много, защото обожавам това, което правя. Невероятно съм ентусиазиран за бизнеса“, споделя той. "Осъзнавам, че за да успееш в живота, трябва да имаш определено ниво на дисциплина и решителност – трябва да работиш здраво и да жертваш някои неща от личния си живот. Това се отнася за всички“, смята той. 

Базирана в Лос Алтос, Калифорния, в сърцето на Силициевата долина, Box предоставя на компании и потребители облачни услуги за съхранение на данни. Казано с прости думи, вместо да си купуват харддиск или сървър, клиентите наемат място от Box и имат достъп до данните си чрез компютъра или смартфона си. Приходите на компанията миналата година са 70 млн. долара и бележат ръст от 160% спрямо 2011 г. Box се оценява на 1 млрд. долара, след като си осигури инвестиции в размер на стотици милиони долара от компании за рисков капитал.

Леви е основал компанията през 2005 г. заедно с приятеля си от детството Дилън Смит, след като отпаднал от университет в Лос Анджелис. „В началото печелехме съвсем малко пари. Плащах си 500 долара заплата на месец и живеех на нудълс и спагетени кръгчета“, спомня си Леви. „Първите две години и половина спях на матрак в офиса. Все едно живеех в подводница – изтъркулвах се от леглото и започвах да работя. Понякога не излизах от сградата по повече от два дни“, допълва той. Осем години по-късно финансите на Леви и на компанията му определено са се променили. И докато повечето млади хора, които още нямат 30, вероятно биха харчили парите си с широки пръсти, ако се окажат мултимилионери, Леви казва, че не се интересува от това. 

„Определено не се вълнувам от парите и престижа. За мен няма нищо по-вълнуващо от хората, замесени в създаването на страхотни продукти. Това ме мотивира“, сигурен е той. „Вече не живея на пода в офиса – имам си апартамент на 6 минути път с кола, но определено нямам имение в планината. Все още си обичам спагетите от консерва, мога да ги ям през цялото време“, казва Леви. „Ходя в лъскави ресторанти само ако някой клиент иска, но наскоро си стиснахме ръцете за сделка, докато хапвахме в „Макдоналдс“, разкрива той. 

При старта на Box през 2005 г. нямало много хора, които да са чували за облачните услуги, така че да се осигури финансов гръб за компанията, първоначално е било предизвикателство. „Компютърната индустрия беше на много различен етап от развитието си през 2005 г. Това все пак се случваше 5 г. преди да се появи айпад. Така че определено имахме много откази от хора, които потенциално можеше да ни подрепят“, казва още Леви.

„Обаче бяхме уверени и пишехме на потенциални инвеститори. Не ни потънаха гемиите от отказите“, посочва той. Един от големите пробиви на Box е изпращането на писмо до Марк Кюбан, тексаския инвеститор, който продаде интернет радиокомпанията Broadcast.com на Yahoo през 1999 г. за 5,7 млрд. долара. 

Участието на Кубан привлича други инвеститори и Box започва бързо да расте. Леви е отхвърлил няколко предложения да купят компанията. "Толкова фундаментални неща се случват в компютърната индустрия, Box ще има огромни възможности за в бъдеще. Ако продам компанията, ще подкопая възможностите", обяснява Леви. Той не смята, че оттук нататък би могъл да работи за някой друг. "Мисля, че ще съм доста труден служител - дразнещ, но пък амбициозен", казва той.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега