Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Абитуриенти на бунт срещу матурата по английски, готвят протест пред МОН

Абитуриенти на бунт срещу матурата по английски, готвят протест пред МОН

Ескалира напрежението сред абитуриентите, явили се на матура по английски език.

Ескалира напрежението сред абитуриентите, явили се на матура по английски език. Още с края на втория задължителен зрелостен изпит, много от младежите се оплакаха, че тестът е бил твърде труден и подвеждащ, имало много грешки в самия изпитен лист, а част от задачите били невъзможни за решаване.

На втората матура са записани над 41 000 зрелостници. Тази година най-много бъдещи абитуриенти се явиха именно на тест по английски език. Абитуриентите инициираха подписка за анулиране на изпита, организираха си и протест в понеделник, но никой не се появи. Днес ще има втори дубъл - от 15:00 часа пред сградата на МОН.

"Хиляди са недоволни от матурата по английски език тази година. Време е да изразим несъгласието си и излезем на улицата, имаме това право", гласи апелът на организаторите на проявата в социалната мрежа Facebook.

От просветното ведомство заявиха, че в теста няма грешки. В официалната позиция на министерството се посочва, че нито във формулировката на въпросите, нито в текстовете има допуснати такива.

Преподаватели коментираха, че в действителност матурата е по-трудна от минали години, когато тестовете по езици бяха достъпни не само за възпитаниците на езиковите гимназии, но и за повечето ученици, изучавали чужд език в клас.

"Чест прави на Министерството на образованието и екипа, който е участвал в изготвянето на матурата, че са се престрашили тази година за първи път да усложнят изпита. Миналата и поминалата година изпитът беше много лек, унизително лек. Това е зрелостен изпит и нивото трябва да е по-високо, т.е. сложността на текстовете трябва да кореспондира на текстовете, които фигурират в изпитите за кандидатстване в университетите и колежите в България и чужбина", коментира в ефира на БНР Ива Киркова, преподавател по английски език в Националната професионална гимназия по прецизна техника и оптика.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега