Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Австрийско селце предприема мерки за ограничаване на туристопотока

Австрийско селце предприема мерки за ограничаване на туристопотока

Местните се оплакват от твърде висок туристически интерес.

Австрийско селце предприема мерки за ограничаване на туристопотока. Жителите на Халщат се оплакват от твърде висок туристически интерес, който нарушавал нормалния ритъм на живот в алпийската общност.

Според онлайн енциклопедията, Халщат има население от 778 души. Селцето се намира на 511 м надморска височина и е прочуто с производството на сол от древни времена. Не заради солта обаче хиляди туристи посещават Халщат всяка година. Притегателна сила се оказва твърдението, че живописното място е послужило за вдъхновение за анимационния филм на Дисни - "Замръзналото кралство".

Над 1 млн. души са посетили Халщат през миналата година. Нощувките за цялата 2019-а са 145 260. "Туристите идват от целия свят и се държат дружелюбно, но просто са твърде много. Идват твърде много автобуси и автомобили", коментира кметът Александър Шютц пред "Euronews".

В опит да ограничат посещенията, от общинската администрация въвеждат ограничение на автобусите, които ще имат право да влизат в градчето, считано от май 2020-а година. Автобусните оператори и туристически агенции ще трябва да резервират дата за посещение предварително.

Шютц допълва, че мерките не целят да "изгонят" туристите, които допринасят много за местната икономика. По думите му обаче е необходима регулация, която да осигури спокойствието на местното население и да ограничи достъпа на превозни средства и, респективно, замърсяването на Халщат.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега