Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Автомати обменят валута

Автомати обменят валута

Освен в банковите офиси и в пунктовете на чейндж бюрата валута ще може да се обменя и чрез автомати, специално програмирани за тази цел.

Освен в банковите офиси и в пунктовете на чейндж бюрата валута ще може да се обменя и чрез автомати, специално програмирани за тази цел. Това гласят промените в Наредба 4 за условията и реда за вписване в регистъра и изискванията към дейността на обменните бюра, които влязоха в сила в началото на тази седмица.

Чрез машините ще може да се обменя само чуждестранна валута срещу левовата й равностойност. Друг вид сделки няма да са възможни, като например покупка на долари срещу евро. Новата наредба предвижда, че за да се регистрират в НАП, собствениците на такива автомати  ще трябва да представят определени документи, които ще гарантират, че няма да има възможност за измами при обмяна на валута.

С промените се въвежда и изискване банкоматът да издава касова бележка при обмяна на валута. С новата наредба се предвиждат и сериозно намаляване на броя на изискваните документи при регистрация на обменни бюра. Вместо това данъчните ще си набавят тази информация по служебен път чрез допитване до съответните институции.

Промяна има и в задължителните изисквания за изписване на курсовете на чуждестранната валута върху таблата на валутните бюра. Новите условия предвиждат курсовете „купува” и „продава” да са посочени до третия знак след десетичната запетая. Досега изискването беше на таблото да са изписани до втория знак след запетаята. С промените се позволява, когато обменното бюро ползва електронно табло, то да е с размери с отклонение до 30 процента от сега заложените в наредбата.

Ново изискване е и това, че на таблото на чейндж бюрото трябва да бъде изписан телефонът на колцетъра на НАП 0700 18 700, а не на съответната териториална структура на агенцията. Сигнали за данъчни и осигурителни нарушения могат да се подават на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор или по електронна поща на адрес infocenter@nra.bg. Конфиденциалността на подателите им е гарантирана, коментират от НАП.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега