Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Автоцистерните няма да се свързват с НАП

Автоцистерните няма да се свързват с НАП

Всички които зареждат течни горива за собствени нужди от подвижни резервоари (мобилни автоцистерни, отговарящи на съответните изисквания) нямат задължение да монтират измервателни системи до 31 август, като и след този срок могат да продължат да зареждат собствените си превозни средства от мобилни резервоари без дистанционна връзка с НАП. Това се отнася до земеделските производители, транспортните фирми и всички останали търговци, които използват мобилни автоцистерни, отговарящи на законовите норми.

Всички които зареждат течни горива засобствени нужди от подвижни резервоари (мобилни автоцистерни, отговарящи на съответнитеизисквания) нямат задължение да монтират измервателни системи до 31 август,като и след този срок могат да продължат да зареждат собствените си превознисредства от мобилни резервоари без дистанционна връзка с НАП. Това се отнася доземеделските производители, транспортните фирми и всички останали търговци,които използват мобилни автоцистерни, отговарящи на законовите норми.  

За стационарните ведомственибензиностанции обаче важи изискването да монтират нивомерни системи и даподават данни в НАП от началото на септември. Друго изключение важи за тези, коитоизвършват зареждания на течни горива за собствени нужди от съдове с  вместимост до 1000 литра и общото зареденоколичество гориво за календарната година не превишава 2000 литра, както и за зареждане на течни горива насъоръжения и/или инсталации за производство и/или отопление.

Разпоредбата за монтиране наизмервателни средства се отнася само за тези лица, които зареждат течни гориваза собствени нужди от стационарни подземни резервоари или неподвижно прикрепеникъм земята с вместимост над 1000 литра. Те трябва да монтират средства заизмерване на количеството проточено гориво до 31 август 2015 г.

Данните ще сеизпращат автоматично в НАП чрез електронната система с фискална памет по т.нар. дистанционна връзка с информационната система на приходната агенция. Лицата, попадащи в изключенията и коитоне са длъжни да монтират нивомерни системи могат да продължат да подават данниза получените количества горива чрез специалната онлайн услуга на НАП, достъпнана сайта на приходната агенция www.nap.bg

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега