Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Акция "Зима" стартира в сряда, предвиждат се три основни кампании

Акция "Зима" стартира в сряда, предвиждат се три основни кампании

В рамките на тези три кампании ще проведат действия по контрол на движението по пътищата.

Тази сряда, 1-ви ноември, стартира традиционната Акция "Зима" за превенция на пътно-транспортните произшествия през зимния сезон. В рамките на тазгодишната акция ще се проведат три кампании, посветени на трите основни групи участници в движението по пътищата - автомобилистите, велосипедистите и пешеходците. Това съобщи на специален брифинг комисар Неделчо Рачев от Охранителна полиция.

На 6-и ноември ще се проведе Ден без велосипедисти жертви на пътя, 16-и ноември ще премине под мотото Ден без смъртни случаи на пешеходци на пътя. 20-и ноември пък се организира Ден без водачи и пътници в МПС жертви на пътя. В рамките на тези три кампании ще проведат действия по контрол на движението по пътищата.

По време на цялата акция "Зима" ще се провеждат и специализирани операции по контрол на пътя. Ще се проверява състоянието на автомобилите, наличието на застраховка "Гражданска отговорност", както и за употреба на алкохол и наркотични вещества.

"Основно ще се наблегне на подготовката за зимата - изправност на светлинната сигнализация, обозначаването на велосипедистите със светлоотразителни и сигнални дрехи. За целта ще се разпространяват листовки, напомнящи на пешеходците и водачите за основните правила за движение при предстоящите тежки метеорологични условия", посочи още комисар Рачев.

"С помощта на нашите партньори в центровете на СБА ще се оказва съдействие на водачите, които искат да проверят състоянието на автомобилите си", подчерта полицейският комисар. В рамките на цялата кампания, в сервизите на Съюза на автомобилистите ще се предлагат безплатни прегледи и консултации за състоянието и готовността на колите за зимния период, посочи Васил Михалев от СБА, който също взе участие в днешната среща с медиите.

Комисар Рачев припомни, че от 15-и ноември е задължително водачите да подменят летните гуми със зимни. По закон, през студените месеци колите трябва да бъдат оборудвани с гуми с грайфер от минимум 4 мм.

"В първите дни ще проявим толерантност, но след това ще се вземат строги административни мерки срещу нарушителите", подчерта комисар Рачев.

Паралелно с кампаниите и операциите на МВР, от партньорите в акция "Зима" - Българския червен кръст се организират и обучения сред учениците от 1-ви до 12-и клас за безопасност на пътя и първа долекарска помощ.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега