Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Алексиев: Община Поморие е ИНСТИТУЦИЯ и като такава спазва законите на Република България

Алексиев: Община Поморие е ИНСТИТУЦИЯ и като такава спазва законите на Република България

Позиция на кмета на Поморие във връзка с изказването на Димчо Михалевски, по-рано днес

Позиция на кмета на Поморие във връзка с изказването на Димчо Михалевски, по-рано днес:

"Във връзка с обвиненията на г-н Михалевски, че Община Поморие упражнява натиск върху ръководството на НЧ „Просвета-1888” - гр. Поморие, за да не се проведе концертът от турне „Свободна България”, заявявам следното:

1.     На 10.04.2013 г. постъпва писмо с което г-н Стоян Тончев, посочен като лице за контакти, уведомява, че ще се състои концерт на Национално турне „Свободна България”  на 18.04.2013 г. (не на 10.05.2013 г.) от 18.00 – 20.00 часа на откритата сцена на НЧ „Просвета – 1888”. Във връзка с организацията му, моли за осигуряване на условия за нормално протичане на концерта в посоченото време и за спиране на движението на МПС на централния площад, а също и на пет улици свързани с него.

2.     С писмо от 15.04.2013 г. Община Поморие уведомява г-н Тончев, че пространството пред НЧ „Просвета – 1888” се ползва единствено за мероприятия  от Културния и Спортния календари на Община Поморие.

3.     С писмо от 16.04.2013 г. Община Поморие изпраща писмо до РУП Поморие, с което ги уведомява за заявеното от г-н Стоян Тончев мероприятие и за липсата на ангажимент към мероприятието от страна на Общината.

4.     На 17.04.2013 г., в 15:13 ч., постъпва второ писмо от г-н Тончев, отново за провеждане на концерт, цитирайки Закона за събранията, митингите и манифестациите, с което уведомява, че цитирам: „под концерт се разбира събрание на което гражданите изразяват мнение, възгледи и становища по въпроси от политически, икономически, социален, културен или друг характер чрез слово, плакати, макети и по друг подходящ начин (музика)” – край на цитата.

5.    На 18.04.2013 г., преди обед, на г-н Тончев е предоставен отново отговор от Община Поморие, който помествам изцяло:

================================================

Изх. № 94С-595-2/18.04.2013 г.   ДО Г-Н СТОЯН ТОНЧЕВ ГР.ПОМОРИЕ ул.”Солна”, бл.7, вх.В   копие:   ДО Г-Н АТАНАС ЧАПАРОВ НАЧАЛНИК НА РАЙОННО УПРАВЛЕНИЕ „ПОЛИЦИЯ” ГР.ПОМОРИЕ     УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ТОНЧЕВ,                  

В отговор на Ваше писмо, регистрирано с вх.рег.№94С-595-2/17.04.2013 година, Ви предоставям следната информация:

1.  Във връзка с Ваше писмо, регистрирано с вх.рег.№94С-595-1/10.04.2013 г. относно провеждане на концерт на национално турне „Свободна България”, с писмо с изх.рег.№94С-595-1/15.04.2013 г. сте уведомен, че пространството пред НЧ”Просвета 1888” се ползва единствено за мероприятия от Културния и Спортния календари на Община Поморие, за което с писмо с изх.рег.№66-03-45/16.04.2013 година е уведомен Началника на РУП гр.Поморие. Вие лично, и в двете си писма, не сте посочили в какво качество заявявате провеждането на концерта и не прилагате доказателства, ангажиращи организаторите на турнето.

2.  Община Поморие, не е поемала ангажимент за провеждане на концерт, част от национално турне „Свободна България”.

3.   За провеждане на събрание, митинг или манифестация е необходимо да се спази стриктно процедурата, регламентирана в Закона за събранията, митингите и манифестациите.

4.   Съгласно §1 от Закона за събранията, митингите и манифестациите, (Изм. - ДВ, бр. 24 от 2010 г.)” Този закон не се прилага за сватбени, семейни и други тържества, културни и спортни прояви, погребални ритуали, религиозни обреди и други подобни, както и за каквито и да било събрания на закрито.”

Концертът, безусловно, е културна проява.   Имайки предвид гореизложеното, Ви уведомявам, че Община Поморие отказва да предостави терена пред входа на НЧ”Просвета 1888” и да преустанови движението на МПС по площад „Свети Свети Кирил и Методий” за провеждане на концерт от национално турне „Свободна България”.    

С уважение,   ИВАН АЛЕКСИЕВ Кмет на Община Поморие

================================================          

С цялото ми уважение към г-н Михалевски, бих го посъветвал преди да се впусне по плоскостта на неверни твърдения (популизъм и демагогско флиртуване) първо да беше се запознал с фактите.         

Ръководството на Община Поморие не си е позволила и няма да си позволи да нарушава законите в Република България. По-скоро, в конкретния случай инициаторите (защото и към настоящия момент все още няма ясен организатор) не са спазили законовата норма и процедура, регламентирана от Закона за събранията, митингите и манифестациите.  

Иван Алексиев

Кмет на Община Поморие

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега