Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Алексиев към военните: Моята задача е да защитавам интересите на поморийци

Алексиев към военните: Моята задача е да защитавам интересите на поморийци

Военните настояват държавните институции да отворят Военния санаториум веднага. Сочат кмета на Поморие за пречка.

С официално изпратена  декларация, бивши и настоящи военнослужещи потвърдиха подкрепата си за осъщественото вече преминаване на Военния санаториум в гр. Поморие към търговско дружество „Вита“ – Велинград. Те „със задоволство приемат направеното до този момент” и считат, че  „държавните институции трябва да направят необходимото в най-кратки срокове клонът в Поморие да получи необходимите документи, за да  заработи като пълноценно лечебно заведение.”

В същата декларация, адресирана до държавните институции се съобщава, че повод за изпращането й е „поредният опит на  кмета на Община Поморие да спре развитието на  „МБПЛР-ВИТА” ЕООД Велинград – клон Поморие.”

От действията на кмета зависели здравното осигуряване на действащите военнослужещи, на гражданските лица, на запасните и резервистите, на военноинвалидите, на военнопострадалите, на ветераните от войните и на всички, които имат възможността да ползват болницата, посочват от Общината. „Смятаме, че това ще бъде исторически несправедливо, некоректно, още повече, че тази болница е част от системата за национална сигурност у нас.”, пишат военните.

В отговор кметът Иван Алексиев разпространи следното изявление:
"Уважаеми представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, на Съюза на ветераните от войните, на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите и на Съюза на възпитаниците на ВНВУ, ШЗО и РВГ,

Това, което твърдите в нарочната си декларация, е несериозно за толкова „сериозни” хора като Вас, представляващи хилядите членове на Вашите организации.

Припомням Ви, че с едни други декларации първо подкрепихте решението на Министерски съвет да обяви Военния санаториум в Поморие за ненужен. После подкрепихте той да бъде апортиран в акивите на велинградско дружество, въпреки произтичащите от това законови пречки да Ви обслужва по програмите на НОИ. Сега подкрепяте новото ръководство на санаториума, ведно с компетенциите и политиките, които прилага. Твърдите,  че  държавните институции все още не са направили необходимото за издаване на нужните документи и разрешителни за работа. А новото ръководство направи ли необходимото, за да ги получи? Отговорът е НЕ. В Министерството на здравеопазването няма подадени документи от управителя д-р Крантев, а има обвинения за възпрепятстване издаването им. И в същото време, явно неудовлетворени от постигнатите резултати, сочите мен като пречка за развитието на санаториума в Поморие.

Напомням Ви, че като кмет на Поморие моята основна задача е да защитавам интересите на поморийци. Ако под „поредния опит на  кмета на Община Поморие да спре развитието на  „МБПЛР-ВИТА” ЕООД Велинград – клон Поморие.” имате предвид желанието ни да отменим направеното дарение, отново ще кажа, че целта ни е една – да защитим волята на дарителя,  волята на анхиалци. Защото дарение в полза на държавата, за лечение на военнопострадали, не означава отваряне на хотелска почивна база за военни, каквато в момента е бившият Военен санаториум. Ето това е исторически несправедливо и некоректно, уважаеми господа.

Нещо повече – за проблемите, които виждате днес, Ви сигнализирах още преди шест месеца. Че „болницата” ще преустанови лечебната си дейност, стана ясно още с масовото уволнение на всички служители, специалисти и рехабилитатори.

Новото ръководство съобщи, че заетите към момента щатни бройки са съобразени с нуждите на „болницата” – авариен ремонт, обезопасяване на сградата и подготовка за получаване на разрешение за упражняване на медицински дейности. С други думи – назначените са общи работници, камериерки и администрация. Администрация, която остана непроменена – и тогава, когато санаториумът беше с отпаднала необходимост и сега, когато е необходим, но без специалистите си и без пациентите си.

С почит към ветераните и нуждаещите се от лечение военнослужещи и
с уважение към благородното дело на анхиалци,
Иван Алексиев"

Междувременно, в края на миналата седмица бяха подписани и първите трудови договори. До окончателното отваряне на болницата там ще трябва да бъдат назначени 98 души, като приоритет ще бъдат бившите служители на санаториума.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега