Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Американските офталмолози с пет съвета за предпазване на зрението

Американските офталмолози с пет съвета за предпазване на зрението

От Американската академия по офталмология дават пет съвета за предпазване на очите и зрението, които се оказват универсални както отвъд океана, така и в Европа.

Според скорошно изследване, един от трима американци развива зрително заболяване до 65-годишна възраст. В световен мащаб картината не е много по-различна. От Американската академия по офталмология дават пет съвета за предпазване на очите и зрението, които се оказват универсални както отвъд океана, така и в Европа.

Ето какво препоръчват американските специалисти:

* Не пропускайте профилактичните прегледи!
Особено важен е пълният офталмологичен преглед около 40-ата Ви годишнина, когато ранните симптоми на повечето свързани с възрастта очни проблеми вече се развиват. Често те могат да започнат без никакви симптоми, затова е важно да не пропускате срещите си с Вашия офталмолог.

* Бъдете наясно с рисковете!
Генетичната предразположеност е важна за всяка система от тялото Ви. Някои очни проблеми се онаследяват. Ако Ваш близък роднина страда от макулна дегенерация, рискът за Вас е около 50%. Семейната обремененост увеличава и риска от развитие на глаукома.

* Хранете се правилно!
Този съвет също важи за цялостното Ви здраве и тонус. За здрави очи и остро зрение е важно да поддържате диета с по-ниско съдържание на мазнини, която в същото време е богата на плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни. Лекарите препоръчват да наблегнете на цитрусите, растителните мазнини, ядките, листните зеленчуци и студеноводните риби.

* Откажете цигарите!
Очите и зрението са една от системите, които най-много страдат от тютюнопушенето. Цигарите увеличават риска от катаракта и свързана с възрастта макулна дегенерация. Освен това са фактор в развитието на сърдечно-съдови заболявания, които също се отразяват на очите Ви. Тютюнопушенето влошава и симптомите на сухото око.

* Носете слънчеви очила!
Излагането на ултравиолетови лъчи увеличава риска от катаракта и развитието на доброкачествени и злокачествени образувания в окото. Важно е обаче да носите качествени очила, със 100% защита от UV лъчите. Добре е при силно слънце да не забравяте и шапката си.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега