Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ангелкова: Зимният сезон се удължава

Ангелкова: Зимният сезон се удължава

Приходите за първите му два месеца са 567 млн. лева.

"Ще имамеудължаване на зимния сезон може би до края на април и към момента той върви изключителноуспешно. Общо за първите два месеца на зимата – декември и януари,постъпленията от международен туризъм са близо 567 млн. лв. и нарастват с над 15%спрямо същия период на миналия сезон." Това заяви министърът на труизма Николина Ангелкова в ефира на bTV. За същите месеци туристическите посещения  на чужденци в България са общо близо 895 хил.с увеличение  от 17 на сто спрямо този периодна 2016-2017 г.

На въпрос далиусложнената международна обстановка ще повлияе на туристите от Русия, тя бекатегорична, че по думите на ръководителя на Федералната агенция по туризъм наРусия Олег Сафонов по време на срещата им в Москва този месец България ще бъдепредпочитана дестинация за руснаците.

По отношение на други пазари министърАнгелкова допълни, че страната ни става все по-конкурентна дестинация инапример бройката между разменените туристи между Гърция и България е почти равнопоставена.Усилията на държавата в посока привличане на чуждестранни посетители са съсредоточени в осигуряването на привлекателни плажове и чиста морска вода.

Ангелкова обърна внимание, че грижата за плажните ивици и сред основнитеакценти в работата на ведомството. Има ясни правила как да се провеждатпроцедурите за отдаването им на концесия или под наем. Това са конкурси повсички правила.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега