Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ангелкова: Очакваме около 800 000 чуждестранни туристи през първите зимни месеци

Ангелкова: Очакваме около 800 000 чуждестранни туристи през първите зимни месеци

Предварителните данни показват повишен интерес за зимата от редица важни пазари, като общо за сезона се очаква между 4,5 и 5% ръст.

Очакваме около 800 000чуждестранни туристи да посетят България през ноември и декември.Предварителните данни показват повишен интерес за зимата от редица важнипазари, като общо за сезона се очаква между 4,5 и 5% ръст. Това съобщиминистърът на туризма на изнесено заседание на Националния съвет по туризъм вПловдив, което разглежда резултатите от летния и подготовката за настъпващиязимен сезон.

На него присъстваха и кметът на общината Иван Тотев, председателятна Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов, представители наБългарската агенция по безопасност на храните, Националната агенция заприходите, МВР, министерства и общини, туристическия бранш, национални курортии др. 

"На база заявените полети можем дакажем, че има ръст на интереса от 24 % на пазар Русия, 20% - от Израел; 74% - отИрландия“, каза Николина Ангелкова. По думите ѝ от Великобритания също имаповишен интерес. Румъния, Гърция, Турция и Македония също традиционно нипредпочитат за зимна ваканция, стана ясно от нейните думи.  

В рамките на заседанието наНационалния съвет по туризъм бе коментирано какъв ще бъде контролът за новиясезон. Всеки от представителите на КЗП, НАП, МВР и БАБХ, представи отчет задейността на институциите през лятото и план на инспекциите през зимата. Ангелкова съобщи, че ще се продължи спроверките на местата за настаняване и заведенията за хранене. От началото нагодината до сега Министерството на туризма е направило близо 1 000 такиваинспекции.

„Ние като администрация няма да толерираме нарушенията. Готови смеда стартираме процедура за отнемане на звезда на всеки хотел, който системнонарушава правилата. Вече имаме един такъв случай във Велико Търново инай-вероятно няма да остане изолиран“, каза ще министърът на туризма.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега