Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ангелкова: Очакваме повече български туристи по Черноморието

Ангелкова: Очакваме повече български туристи по Черноморието

Миналата година Черноморието ни е отчело 5 млн. нощувки на българи, като за този сезон се очаква увеличение.

Реализирамеразлични инициативи и кампании за промотиране на вътрешния туризъм,благодарение на които се очакват повече родни туристи по Черноморието. Товазаяви министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю за БНТ. Тя посочи, че миналата година Черноморието ни е отчело 5 млн. нощувки на българи, като за този сезон се очаква увеличение.

"Вътрешнияттуризъм е много важен за нас и работим активно, за да може повече българи даизберат страната си за почивка. Водещ акцент в нашата политика е превръщанетона България в целогодишна туристическа дестинация", стана ясно от нейните думи.

Министерствотостартира осем културно-исторически дестинации, които да подпомагат работата натуроператорите в популяризирането на страната. Ангелкова посочи, че спореднаправените анализи има ръст в рамките на 10 до 40% в посещаемостта на обектите,включени в културно-историческите маршрути.

"Стартирахме специална инициатива за52 легенди за България и сега предстои да направим клип за тях", каза още тя.Всички тези проекти съдействат за добрия  имидж на България на международния пазар.

Активниятсезон започна много добре и за международните посещения и очакваме той да нахвърлирезултатите от миналата година, каза още тя. Прогнозите са за ръстове между 7 и10% при чуждестранните туристи, което ще доведе до по-големи приходи в сектора.Министърът допълни, че основно през този сезон очакваме повече гости отГермания, наблюдаваме ръстове от Чехия, Полша и други държави. Между 5 и 10процента е ръстът на полетите от летища Варна и Бургас, което е също показателза нарастващия туристипоток.

Тя обърна внимание също, че сигурността натуристите е много важен момент в секторната политика. В големите ни курорти щепатрулират смесени патрули с полицаи от България и други държави.Паралелнозапочнаха и плановите проверки по Черноморието, които ще продължат през целияактивен сезон. Важно е да гарантираме, че се спазват законите и не се нарушаватправата на потребителите, акцентира Ангелкова.

Тя посочи, че с прехвърлянето наконцесиите на морските плажове към Министерството на туризма се цели те дабъдат групирани по индивидуални характеристики, което ще доведе до по-висококачество на обслужването и намаляване цените на шезлонги и чадъри. Засега не смеконстатирали големи нарушения при инспекциите и продължаваме да проверявамевсички получени сигнали, заключи министърът.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега