Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ангелкова: Работим по туристическата реклама, визовия режим и статута на комплексите

Ангелкова: Работим по туристическата реклама, визовия режим и статута на комплексите

„Спадът на руски туристи за миналата година е 3,2% или 21 000 души по-малко, а на укринските гости - 8,2%. За лято 2015 прогнозите отново предпологат понижение. Адресирали сме съседните пазари, както и скандинавските страни, за да компенсираме намалелия туристопоток." Това заяви министърът на туризма – Николина Ангелкова в Бургас днес.

„Спадът на руски туристи за миналата година е 3,2% или 21 000 души по-малко, а на укринските гости-  8,2%. За лято 2015 прогнозите отновопредпологат понижение. Адресирали сме съседните пазари, както и скандинавскитестрани, за да компенсираме намалелия туристопоток." Това заяви министърът натуризма – Николина Ангелкова в Бургас днес. Тя бе на посещение в града зарадисреща с представители на туристическия бизнес и местната власт.

"Поставили сме фокус върху рекламата, най-вече на културно-историческитезабележителности. Предстои приемането на стратегия за рекламата за тази иследващата година. Програмата цели и разширяване на пазара," поясни Ангелкова.

Министърът заяви, че министерството е започнало работа ипо няколко други направления, които представляват проблем за туристическиябизнес. Един от тях е визовият режим, който затруднява туристите от страниизвън Европейския съюз.

"Съвместно с Министерство на външните работи разработваменово облекчение на визовия режим, така че максимално да адресираме проблема съсспада на руски туристи. Целта ни е уеднаквяване на административните процедури вотделните консулства, така че визите да се издават в рамките на 3 до 7 дни", поясни Ангелкова.

Освен това, вече обсъждаме варианти визите да се издават на границите. Това еважен въпрос, още повече предвид кандидатурата на страната ни за Шенгенскотопространство.

Кметът на Бургас – Димитър Николов изрази радостта си отсформирането на ресорно министерство, което да спомогне за разрешаването натуристическите въпроси, които касаят цялото Черноморие. Той посочи, че днес есъгласувана последната чартърна програма за Летище Бургас, която показва спадне само на руските и украинските туристи, но и на тези от Великобритания искандинавските страни. Промяна няма единствено при пътникопотока от Полша иЧехия, който обаче не би могъл да компенсира загубите.

Николов обясни, че на срещата с министър Ангелкова катоосновни нужди бургаската администрация е посочила туристическата реклама ипредоставянето на плажовете за стопанисване от общините, засилването на меркитеза безопасност и подобряването имиджа на Българското Черноморие.

По отношение на плажовете, туристическият министър заяви,че те ще преминат под контрола на ведомството през 2016-а година. След това сеобмислят варианти някои от концесиите да бъдат предоставени на общините, нотова ще стане едва след преминаването им от Министерството на регионалноторазвитие към това на туризма.

Що се отнася до другия наболял проблем - статута на курортните комплекси, Ангелкова заяви, че той вече е на дневен ред в работата на министерството. Работи се по различни варианти за законово регламентиране, които да дадат най-добрите възможности за самостоятелното им администриране, управление и финансиране.

Като цяло, към момента се работи по пакет от промени в Закона за туризма, в които влизат и категоризацията на обектите, туристическата реклама, законовото регламентиране на комплексите и работата по големите инфраструктурни проекти.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега