Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ангелкова: Ще има санкции за собствениците на частни имоти зад плаж "Корал"

Ангелкова: Ще има санкции за собствениците на частни имоти зад плаж "Корал"

Причината е, че при проверката на един от трите плажа за природосъобразен туризъм беше констатирано, че има каравани, разположени в терена на частна фирма, монтирани са и тоалетни.

Заради безстопанственост и липса назаграждение ще бъдат санкционирани собствениците на частните имоти, разположенизад морски плаж „Корал“.  Причината е, чепри проверката на един от трите плажа за природосъобразен туризъм бешеконстатирано, че има каравани, разположени в терена на частна фирма, монтираниса и тоалетни.

Това показа изненадваща проверка на министъра на туризмаНиколина Ангелкова и екипа й. Инспекцията бе извършена съвместно с кмета наОбщина Царево Георги Лапчев, представители на РИОСВ, РЗИ, МВР, областна управа.

Открити са нарушения на морски плаж„Корал“, незаконно се черпи електроенергия и вода. При инспекцията се констатира незаконнапостройка, разположена в имот държавна собственост, от която нерегламентирано се черпи електроенергия. По този повод Министерството на туризма ще подаде незабавно сигнали доелектроразпределителното дружество ЕВН и до кмета на Община Царево ГеоргиЛапчев, МВР и прокуратурата.

Министър Ангелкова коментира, чеситуацията на „Корал“ от днес доказва за пореден път необходимостта от ясенрегламент къде може да се къмпингува. Идеята е със Закона за изменение идопълнение на Закона за туризма да се облекчи режимът за изграждане накъмпинги, но те да бъдат само на регламентирани места с необходимаинфраструктура и хигиенно-санитарни условия.

През септември 2017 г. работнатагрупа, създадена със заповед на министър Ангелкова, трябва да излезе спредложение за регламент на къмпингуването или да препотвърди вече гласуваниминалата година текстове. В комисията участват експерти от различни ведомства ипредставители на екологични и други неправителствени организации.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега