Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ангелкова инспектира премахването на незаконни обекти в "Слънчев бряг"

Ангелкова инспектира премахването на незаконни обекти в "Слънчев бряг"

Вече са съборени над 190 незаконни обекта.

Министърътна туризма Николина Ангелкова инспектира плажа на "Слънчев бряг-север" ипровери дали са премахнати незаконните преместваеми обекти. Проверката установи, че към момента наемателят на ивицата съвестно спазва ангажиментите си. Вече са съборени над 190 незаконни обекта. Предстои тези, които са законни, но надвишават квадратурата, също да бъдат съборени в тази им част, където това позволява, или изцяло да бъдат премахнати.

"Длъжни сме даустановим съборени ли са всички 190 обекта, които надхвърлят одобрената схема. Приинспекцията обаче бе установено наличие на частни имоти почти на територията наплажа. Това са т. нар. "джобове". В тях са монтирани преместваеми обекти,които имат разрешителни, и затова няма как да бъдат съборени", отбеляза министърАнгелкова.

Припомняме Ви, че от тази година, на територията, управлявана от държавното дружество, сергии няма да има, само специализирани павилиони с унифициран дизайн и строго определена бройка. Очаква се засилен контрол върху търговските обекти, като предстои в проверките да се включи и МВР.

"Ще направим така, че дасе разхождаме спокойно по алеите в курорта, а не да се блъскаме с щендери истока. Трябвада има пълна промяна в облика на „Слънчев бряг“, отсече министърът. Тя цитира социологическо проучване, според което 55% отанкетираните  одобряват павилионите да сас единна визия, а над  62% от запитанитеискат да има заведения и обекти край плажа, но при спазване на реда инормативите. 

"Ще дадем възможност да нямапавилиони на главната алея и до хотел „Кубан“ при спазване на закона,отстоянията и наредбата на община Несебър. На крайбрежната алея също няма да имапавилиони от страна на територията на АД-то, а тези на стопанина на плажа щебъдат според изискванията на  ЗУЧК изадължително  на такива разстояния, че дане се закрива морето", стана ясно от думите на министъра.

Тя бе категорична, ченовата схема ще бъде одобрена само ако отговаря на нормативните изисквания иако се вижда морето, а не да се влиза в тунел от магазини.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега