Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Апелативният съд постанови домашен арест за поляка Маевски

Апелативният съд постанови домашен арест за поляка Маевски

Бургаският апелативен съд отмени паричната гаранция, постановена от окръжния съд, и наложи мярка "домашен арест" на поляка Войчех Маевски, чиято неуместна шега стана причина за извънредното приземяване на самолет на Летище “Бургас”. Той ще търпи мярката в дома на свои близки в града.

Бургаският апелативен съд отмени паричната гаранция, постановена от окръжния съд, и наложи мярка "домашен арест" на поляка Войчех Маевски, чиято неуместна шега стана причина за извънредното приземяване на самолет на Летище “Бургас”. Той ще търпи мярката в дома на свои близки в града.

Припомняме Ви, че в неделя окръжната инстанция постанови Войчех да получи свобода срещу паричната гаранция от 5 000 лева. В резултат полякът прекара 4 дни извън ареста, пише в-к "24 часа". Днес, обаче, апелативните магистрати решиха, че срещу него трябва да се вземе по-строга мярка.

"Нямам нищо общо с тероризма, не съм престъпник и през живота си не съм имал съдебни процеси. Целият този въпрос е едно голямо недоразумение, защото не съм говорил, че в самолета има бомба. С моя колега разговаряхме за инцидента с руския самолет, в който е имало бомба под седалката. В този контеткст аз казах, че в нашия самолет, който лети също към Египет, сигурно няма бомба. Стюардът обаче най-вероятно е възприел това по друг начин и оттук стана целия голям проблем", заяви в съда Маевски.

Макар според твърденията на подсъдимия, че коментарите му относно бомба на борда на извънредно кацналия самолет са били невинна шега, прокуратурата искаше постоянна мярка "задържане под стража". Служебният му защитник посочи факта, че Маевски не се е укрил в четирите си дни на свобода като доказателство, че може да бъде пуснат от ареста. Съдът, обаче, бе на друго мнение.

Припомняме Ви, че самолетът “Airbus А320” на авиокомпания “Small Planet” се приземи в Бургас рано сутринта на 19-и ноември. Според протоколите летището бе блокирано в продължение на няколко часа, докато пътниците бяха евакуирани и разпитани, а летателният апарат щателно претърсен. Взривно устройство не бе открито.

Маевски е обвинен по член 341 A, алинея 2, че е застрашил сигурността на въздухоплавателно средство по време на полет, съобщавайки лъжлива информация.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега