Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Арена Бургас и басейнът в "Славейков" отварят Бургас за европървенства

Арена Бургас и басейнът в "Славейков" отварят Бургас за европървенства

Общинско предприятие „Спортни имоти“ започна обследването на басейна в парк „Изгрев“ (ж.к. „Славейков“). В момента се обмислят възможности за обновяването му. Амбицията е там да се изгради закрит 50-метров плувен басейн, издаде пред "PoligrafF.net" директорът на ОП „Спортни имоти“ – Живко Иванов.

Общинско предприятие„Спортни имоти“ започна обследването на басейна в парк „Изгрев“ (ж.к.„Славейков“). В момента се обмислят възможности за обновяването му. Амбицията етам да се изгради закрит 50-метров плувен басейн, издаде пред PoligrafF.net директорътна ОП „Спортни имоти“ – Живко Иванов.

„Въпреки чеФедерацията по борба не успя да поеме ангажимента с обновяването на терена, ниене сме се отказали от басейна в ж.к. „Славейков“. Подготвяме варианти там да сеизгради закрит басейн, който да отговаря на изисквания като за Европейскопървенство“, обясни Иванов.

Модернотосъоръжение, наред с мултифункционалния спортен център „Арена Бургас“, щеотворят града за европървенства. В момента от общинското предприятиепродължават преговорите с различни федерации, за да може освен първенства полека атлетика, в новата зала да се организират и състезания по различниспортове.

„Съгласувамепроекта не само с леката атлетика, но и със сценария там да се организиратразнообразни състезания на европейско ниво. Това включва изискванията за бройсъблекални, тестване за допинг контрол и др. Искаме там да се организират иконцерти и изложения. Макар преди началото на проекта да се свързахме сразлични спортни федерации, разговорите ни с тях продължават и в момента“,коментира Иванов.

Съгласнопроекта, залата ще има капацитет от 6500 места, необходимипространства, условия и техническо оборудване за провеждане на местни,национални и международни състезания по различни видове спорт, подвижни инеподвижни трибуни, тренировъчен блок с допълнителна зала, зали с конферентнифункции и кабини за симултантен превод и др., както и площи за общественообслужване.

По думите наЖивко Иванов, проектът върви по график. В момента текат изкопни работи и внай-скоро време ще стартира и изливането на бетона в първата част от сградата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега