Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Арена Бургас" ще струва около 38 млн. лева

"Арена Бургас" ще струва около 38 млн. лева

Общо три фирми бяха допуснати до етапа от конкурса за изпълнител на проекта "Арена Бургас" с отваряне на ценови оферти, съобщават от пресцентъра на Общината. И трите компании представят сходни предложения със средна стойност около 38 млн. лева с ДДС. Предстои класирането на изпълнител, който ще осъществи проекта.

Общо три фирми бяха допуснати до етапа от конкурса за изпълнител на проекта "Арена Бургас" с отваряне на ценови оферти, съобщават от пресцентъра на Общината. И трите компании представят сходни предложения със средна стойност около 38 млн. лева с ДДС. Предстои класирането на изпълнител, който ще осъществи проекта.

Един от важните критерии за избор на победител в процедурата  е архитектурният облик,  функционалните  характеристики, цялостната визия на залата и как тя се вписва в околната градска среда. Сградата ще бъде разположена близо до входа на Бургас и ще е едно от първите неща, които ще се виждат при влизане откъм София.

Към момента има осигурено държавно финансиране в размер 5 милиона лева, което би стигнало за изготвяне на техническия проект и първоначални дейности по нулевия цикъл при изграждане на обекта. За останалите средства Бургас продължава да разчита на държавна помощ, каквато назад в годините са получили другите големи български градове при строителството на техните представителни зали.

Реализацията на тази идея започна преди няколко години, когато кметът Димитър Николов поиска от военно министерство старото поделение в к-с "Изгрев" и то беше прехвърлено на Община Бургас. Проектът предвижда благоустрояване на терен от 46 254 кв.м. и изграждане на модерна и достъпна инфраструктура за провеждане на спортни, културни и бизнес събития чрез  многофункционален спортен, конгресен и бизнес център "Арена Бургас".

Залата ще представлява закрит спортен комплекс с капацитет 6 500 бр. седящи места, който съдържа всички необходими пространства, условия и техническо оборудване за провеждане на регионални, национални и международни състезания, концерти, бизнес форуми и изложения.

Тя ще предоставя най-подходящите за България условия за практикуване на лека атлетика. Бургас вече заяви желанието си да е домакин на европейско първенство на закрито в този спорт през 2019 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега