Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Арх. Несторов: Предстои обстоен преглед на документите на спорните строежи по Черноморието

Арх. Несторов: Предстои обстоен преглед на документите на спорните строежи по Черноморието

По разпореждане на премиера Борисов и по повод постъпили сигнали от медиите се наложи извършването на проверка, касаеща 3 обекта – къмпинг Градина (изгражда се ресторант и паркинг), Алепу (изгражда се брегоукрепително съоръжение + 3 жилищни сгради) и къмпинг Арапя (предстои изграждането на ваканционно селище). Това съобщи на пресконференция в Бургас началникът на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) арх. Иван Несторов, който разкри резултатите от проверката на строителни обекти по Южното Черноморие, предаде репортер на "PoligrafF".

По разпореждане на премиераБорисов и по повод постъпили сигнали от медиите се наложи извършването на проверка,касаеща 3 обекта – къмпинг Градина (изгражда се ресторант и паркинг), Алепу (изграждасе брегоукрепително съоръжение + 3 жилищни сгради) и къмпинг Арапя (предстоиизграждането на ваканционно селище). Това съобщи на пресконференция в Бургас началникътна Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) арх. Иван Несторов, койторазкри резултатите от проверката на строителни обекти по Южното Черноморие, предаде репортер на "PoligrafF".

„По искане на собственика накъмпинг Градина, той замразява строителните дейности по обекта. Причините,които е изложил, е че сега в зимния период, условията са неподходящи заизграждане на ресторант. По тази причина, ние ще бъдем концентрирани в нашатапроверка относно техническата документация“, коментира Несторов.

По отношение на "Алепу" той заяви,че има издадено разрешение за етапно реализиране на първия етап от брегоукрепителносъоръжение. След това ще се извърши мониторинг, необходимите изследвания ипроверка от МРРБ далиизпълнява функциите си. Вторият етап включва строителство на 3жилищни сгради, но те не могат да започнат преди да се направи проверка наукрепителното съоръжение.

Началникът на Дирекцията за националенстроителен контрол съобщи, че има доста неизяснени проблеми относнопроекта за строителство на 23 ваканционни сгради на къмпинг "Арапя",които са свързани с цялата инфраструктура.„Констатирахме,че се представя се един подробен устройствен план, който е преди действието навлезлия в сила 2008 година Закон и този план е в различни параметри от тези,които разпорежда Законът за Черноморското крайбрежие. При констатиране на такивадрастични отклонения, ние сме задължени да спрем строителството и съответнитедлъжностни лица, които не са се съобразили с изискванията на Закона, ще понесатадминистративна отговорност. Това е нашето задължение, а не цел. Трябва да сеизпълняват тези задължения, които законът им е предоставил“, допълни арх. Несторов.

Отговорностще се търси и от фирмата надзорник на обекта, при констатиране на нарушения. „Съгласноизискванията на закона за устройство на територията, цялата техническадокументация се преглежда основно от фирмата надзорник на обекта, тъй катоинвеститорът сключва договор с независим строителен надзор. Това е частнафирма, чиито задължения са да отговаря за законосъобразността на изготвенататехническа документация. Ще бъде търсена отговорност и от фирмата надзорник наобекта. Всичко свързано с този обект ще бъде предмет на задълбочена проверка икогато се констатират нарушения, всеки един ще бъде подведен под отговорност,заяви Несторов. В понеделник предстои да сепрегледа цялата документация по случаите.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега