Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Асен Блатечки пристига за 10-ия парад на ретро автомобилите в Бургас

Асен Блатечки пристига за 10-ия парад на ретро автомобилите в Бургас

Актьорът ще бъде зад волана на Mazda Luce, в която са заснети част от сцените на нашумелия филм "Бензин".

Тази събота ще се състои десетото издание на традиционния Парад на ретро автомобилите в Бургас. Очаква се в него да се включат близо 200 класически автомобила и 20 мотоциклета от България, Сърбия, Хърватска, Словения, Русия, Чехия. По случай юбилея в Парада ще се включи и един от учредителите му - актьорът Асен Блатечки. Ще го видим зад волана на Mazda Luce, в която са заснети част от сцените на нашумелия филм "Бензин".

В специална Алея на славата ще бъдат подредени деветте автомобила и мотоциклета, печелили големите награди от изложенията до сега. Аниматори, облечени в костюми от 40-те години на миналия век ще разказват историите на автентичните автомобили. Посетителите ще имат възможност и да се снимат с колите-уникати в компанията на госпожите и господата от миналото.

Любителите на ретро возилата ще видят още дебют на американски автобус, преработен в кемпер за бургаски колекционер. За първи път в Бургас свои автомобили ще представи колекционер от Велико Търново. Той пристига с Мерцедес "Понтон"- кабриолет и Хонда, наричана в Страната на изгряващото слънце "японското ферари". Любопитна подробност е, че колата е закупена в Италия от любовница на Берлускони.

И още любопитни изненади очакват посетителите на парада - в продължение на шест години Гено Иванов от Стара Загора реставрира американски "Студебейкър" от 30-те години на миналия век. Двигателят на хот роуда е 400 коня, харчи около 20 литра на сто километра. Колата е 100 % уникат и е една-единствена бройка в света. Главният лекар на санаториума в Павел баня д-р Юри Гечев ще покаже най-интересните автомобили от колекцията си от соцвозила.

С нови реставрирани мотоциклети ще се представи собственикът на Музея на мотоциклета Георги Ганев от Свети Влас. Компания ще му прави уникален мотор-триколка, собственост на чешки гражданин. Тази година за първи път ще бъдат раздадени две големи награди - на Община Бургас и на автомото клуб "Ретро". Всеки участник ще получи и специален алманах, подготвян в продължение на 8 години от един от най-запалените ретро колекционери Николай Корудерлиев.

По традиция, началото на изложението е от 10 часа на 1 юли (събота), пред Пантеона. Награждаването ще започне в 14 часа. От 15.00 часа ретро колите ще направят парадна обиколка из Бургас. Събитието се организра от Автомото клуб "Ретро", който тази година също отбелязва десет години от създаването си.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега