Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Астрономическата пролет настъпва днес в 18:15 часа

Астрономическата пролет настъпва днес в 18:15 часа

За съжаление метеорологичната обстановка няма да бъде особено пролетна.

Днес, точно в 18:15 часа българско време, ще настъпи астрономическата пролет за Северното полукълбо. Днес е денят на пролетното равноденствие, когато продължителността на деня е равна на нощта. Периодът от началото на астрономическата пролет до началото на следващата астрономическа пролет е равен на една тропична година и се равнява на 365,24219 денонощия.

За съжаление метеорологичната обстановка няма да бъде особено пролетна. Времето ще бъде облачно с валежи от сняг в Североизточна България и дъжд по Черноморието. Жълт код за снеговалеж и силен вятър е обявен за 5 области на страната. Предупреждението за опасни метеорологични явления е в сила за областите Русе, Търговище, Разград, Шумен и Силистра.

Вятърът ще е от запад-северозапад, в Източна България умерен, временно и силен. Максималните температури ще са в широки граници: от 3 градуса в североизточните до 15-16 градуса в крайните южни райони. По случай Първа пролет слънцето все пак ще се покаже. От югозапад валежите ще спират, а облачността временно ще се разкъса и намалее до слънчево.

Над Черноморието ще има значителна облачност, с валежи от дъжд. Ще духа умерен и временно силен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат от порядъка на 7-13 градуса, а тези на водата - 6-7 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, прогнозират от НИМХ към БАН, цитирани от ИА "Фокус".  

Над планините ще преобладава облачно време, на много места с валежи от сняг, под около 1200 метра - от дъжд. Около обяд от юг-югозапад валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва. Ще духа силен, по билата бурен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1 200 метра ще е около 4 градуса, на 2 000 метра - около -2 градуса.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега