Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Атанасова: Бомби в здравеопазването няма да избухнат

Атанасова: Бомби в здравеопазването няма да избухнат

„Аз и моят екип няма да оставим хаос в здравното ведомство”, заяви министърът в оставка Десислава Атанасова пред Нова телевизия. Тя бе категорична, че „бомби в сферата на здравеопазването няма да избухнат, въпреки твърденията на опозицията”.

„Аз и моят екип няма да оставим хаос в здравното ведомство”, заяви министърът в оставка Десислава Атанасова пред Нова телевизия.   Тя бе категорична, че „бомби в сферата на здравеопазването няма да избухнат, въпреки твърденията на опозицията”.  

„Няма дефицит в бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) в момента”, заяви още министърът в оставка.   Тя обеща, че проблемът, възникнал заради определянето на лимити за лечение на пациенти в болниците, скоро ще бъде решен чрез диалог. Общинските лечебни заведения също щели да получат „финансова инжекция” от държавата.    

„Има насрочена здравна комисия, тя ще си проведе своето заседание в четвъртък, аз получих покана за нея. Надзорният съвет заседаваше вече няколко пъти именно заради това, което се случи с бюджетите на някои от големите болници в София. За този проблем именно аз инициирах тази среща, разговарях и с целия Надзорен съвет, и с д-р Цеков, заедно проведохме среща с мениджърите на тези големи болници, които получиха по-малки бюджети, разговаряхме с ръководството и шефовете на клиники в „Пирогов" там на място, т.е. не сме бягали от отговорност и не сме се крили", допълни Десислава Атанасова.

Здравният министър информира още, че вече са подписани „около 300 договори с млади лекари, за да могат те да получат европейско финансиране на своите специализации".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега