Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Атанасовското езеро се превръща във "фотомодел"

Атанасовското езеро се превръща във "фотомодел"

Атанасовското езеро влиза в кадъра на 20 фотографи от цялата страна, които днес се събират в Бургас. В следващите три дни лагуната ще се превърне във „фотомодел“ в рамките на фотопленера „Атанасовско езеро в кадър – солта, птиците и хората“.

Атанасовското езеро влиза в кадъра на 20 фотографи отцялата страна, които днес се събират в Бургас. В следващите три дни лагуната щесе превърне във „фотомодел“ в рамките на фотопленера „Атанасовско езеро в кадър– солта, птиците и хората“, който се организира в рамките на проект Солта наживота, LIFE+.

Гостуващите фотографи ще насочат обективите нафотокамерите си първо към водолюбивите птици на Атанасовско езеро. За да не обезпокояваткрилатите домакини на езерото, любителите на фотографията ще се скрият вспециалното фотоукритие, изградено на брега на Южния солник или в преносимомаскировъчно укритие.

Следващият обект към който ще насочат вниманието си, етазгодишният Фестивал на солта и всичко, което ще се случва в петъкследобяд между езерото и брега наморето. Всекиможе да го посети и да попадне във фокуса на любители и професионалнифотографи. До мястото, на което ще се проведе Фестивала на солта може да сестигне пеша от Морската градина в посока Черноморски солници, с колело поновата велоалея, свързваща Бургас със Сарафово или с кола до паркинга забасейните с лугата и калта.

Фотографията на дива природа, портретната и пейзажнатафотография са цел на участниците във фотопленера. Атанасовското езеро ипо-специално онази част от него, която е превърната в басейни за производствона сол е най-привлекателна през август за всички, които обичат да виждат презвизьора на фотокамерата красиви пейзажи. Изкусителните розово-червени води насолниците, бохорите от сол, загорелите солничари са сред най-интересните обектиза фотографите.

Затова и един от дните на фотопленера включва посещение на Севернитесолници, където се намират басейните – кристализатори и където в момента севади „бялото злато“ на България.При провеждането на фотопленера всички участнициспазват етични правила за снимане на дива природа. Най-важното, от които е, чеблагополучието на дивите животни и на местата, които обитават е по-важно и отнай-хубавата снимка.

Почти всички места, на които ще се проведе пленера сазащитени територии и зони – защитените местности „Бургаски солници” и „Пода”,както и по границите на поддържан резерват „Атанасовско езеро”, Натура 2000местата Атанасовско езеро и Мандра-Пода.

Снимки отпредишния фотопленер могат да се видят на изложбата „Птиците, хората и солта наБургас“ на пл. Тройката в центъра на Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега