Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Атонски монаси гостуват в Бургас

Атонски монаси гостуват в Бургас

Изложбата "Атон. Фотографии и гравюри от Света гора" отваря врати днес.

Навръх големия християнски празник Преображение Господне, монаси от Света гора посетиха Бургас. Делегацията бе приета от кмета Димитър Николов. Монасите гостуват по повод откриването на изложбата "Атон. Фотографии и гравюри от Света гора" днес в КЦ "Морско казино".

"Радваме се, че тази изложба гостува в нашия град. Тя е ценна, защото ще помогне да затвърдим авторитета на православието в региона. От своя страна Община Бургас продължава да инвестира в обновяване и изграждане на нови православни храмове. Помагаме с желание и на манастира в Света гора", каза по време на разговора с атонските духовници Димитър Николов.

От своя страна атонските монаси споделиха, че Бургас е един от най-популярните български градове в Гърция. През вековете връзките между православните християни винаги са били силни и всички ние трябва да ги запазим такива, а изложба като "Атон. Фотографии и гравюри от Света гора" помагат изключително много в мисия като тази, подчертаха още духовниците.

Експозицията "Атон. Фотографии и гравюри от Света гора" е за първи път в Бургас и съдържа ценни експонати, които разкриват историята на святото място.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега