Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ахелойци на протест срещу новия път за Слънчев бряг

Ахелойци на протест срещу новия път за Слънчев бряг

Според жителите на крайморското градче, ремонтираната отсечка е проектирана така, че затруднява достъпа им до дома.

Ахелойци излязоха на протест срещу новия път за Слънчев бряг. Според жителите на крайморското градче, ремонтираната отсечка е проектирана така, че затруднява достъпа им до дома. В началото на летния сезон се оказва, че пътят, който трябваше да обезопаси района, прочул се още преди години с множество катастрофи, всъщност създава нови опасности за водачите.

Протестът:

Днешната демонстрация събра около 50-ина жители на Ахелой. Те излязоха край кръговото кръстовище на Равда. Проявата бе посетена и от кмета на града, както и от началника на ОПУ. Те обаче не успяха да успокоят страстите.

Вместо това, протестът бе белязан с междуличностни дразги и обвинения в стартиране на предизборна кампания. Инициаторът на демонстрацията Мануел Момчилов сподели, че е получил и предупреждение от полицията, във връзка с организираната масова проява.

Проблемът:

Според Момчилов, вариантите да се стигне от Бургас до Ахелой или удължават пътя с около 4 километра, или представляват опасност за автомобилите. Нито едно от предложенията на Пътната агенция и местната администрация не удовлетворяват нуждите на жителите на градчето.

"На кръговото на Равда има една отбивка, един много остър десен завой по средата на кръстовището, който сече другото движение", посочва младият мъж пред "PoligrafF". Най-опасно е преминаването на автобусите, които са големи и трудно маневрени.

Решението:

По думите на Момчилов, кметът на Ахелой мимоходом е споменал, че в предварителните проекти имало отсечка, която обаче не била построена. След днешния протест, от общината са обещали обществено обсъждане на вариантите за решаване на проблема.

Обещанието е до две седмици той да бъде отстранен. Ахелойци обаче не вярват, още повече предвид навлизането в активния летен сезон.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега